Extreem veel woede in VK om verplichting vaccinatie " het is onnodig en gaat niet werken"

Gepubliceerd op 21 juli 2021 om 12:08

De verplichting in de VK voor jongeren

om gevaccineerd te moeten zijn als ze in september  een club of discotheek willen bezoeken, schiet massaal in het verkeerde keelsgat van de Britse bevolking. De horeca is extreem woedend maar ook wetenschappers en rechters zijn het eens met de kritiek.

Het aankondige van de verplichte vaccinatie door premier Boris Johnson kwam als een schok het land in, aangezien zijn ministers Michael Gove en Nadhim Zahawi heel recent nog aangaven dat er totaal geen plannen waren voor een verplicht vaccin met een ’vaccinatiepaspoort’.

Het nachtleven is zo ontzettend woest. „Een week geleden heeft de Gezondheidsminister nog tegen ons verteld dat vaccins niet verplicht zouden zijn of gaan worden”, aldus directeur Michael Kill van de Night Time Industries Association. „Wat een absurde puinhoop is het.”

Kill begrijpt er dan ook helemaal geen niets van: „Uit het eigen rapport van de overheid over vaccinpaspoorten schreven bleek dat ze meer kwaad dan goed deden, dus hoe kan dit uitgelegt worden?” Ook de Britse media zoals de Daily Mail vragen zich af hoe het kan dat er ineens zo gedraaid wordt.

Wetenschapper en Rechters "Onnodig" 

Wetenschappers en rechters zetten zich nu achter de kritiek. Voormalig Supreme Court Lord Sumption vindt de verplichte vaccinatie ’volledig onnodig’. Directeur prof. Carl Heneghan van het Centre for Evidence-Based Medicine (Oxford University) reageerde boos op Twitter en hoogleraar Sir Jonathan Montgomery, die voorzitter was van het ethiekcomité van de Britse overheids over contact tracing, geeft een waarschuwing af voor het moment dat ’aansporing en dwang elkaar gaan ontmoeten’.

„Denkt de overheid nou echt dat deze behandeling voor degene die twijfelen over het vaccin, over de streep gaat trekken?”, fulmineert Peter Marks, ceo van nachtclub REKOM UK.

„Hoe kan het nu dan veilig zijn om nu naar een nachtclub of festival te gaan, we hebben geen enkele maatregel die nu geldt als alleen 'gezond verstand', en dan heb je pas in september een dubbele vaccinatiestatus nodig om ergens binnen te komen?”, vraagt Labour-politicus Justin Madders  zich af. „Het slaat nergens op.” het is krom en gaat niet werken!

Beeld: persconferentie Boris Johnson verplicht vaccineren


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.