Zwitserland wil personeel dat niet gevaccineerd is gaan kenmerken met sticker

Gepubliceerd op 20 juli 2021 om 00:23

Foto: Jürg Grossen, voorzitter van de Groene Liberale Partij in Zwitserland

Zwitserland wordt steeds meer in de openheid gediscussieerd over een sticker bij ongevaccineerde mensen.

Ook de voorzitter van de gezondheidscommissie roept op tot “geen terughoudendheid meer”. Dit zorgt voor veel tumult, schrijft tichyseinblick.de.

De Zwitserse grondwet verbiedt een verplichte vaccinatie. Daarom willen de zittende politici de druk op de ongevaccineerden verder ophogen met allerlei extra vervelende maatregelen: zoals verplichte tests en toegang als je een vaccinatiebewijs bezit, bijvoorbeeld. De partijleider van de Zwitserse “Groene Liberalen” laat intussen heel andere rare ideeën zien. Jürg Grossen zou de vaccinatieplicht van beroepsgroepen zoals verpleegkundigen, ouderenverzorgers of leerkrachten herkenbaar willen maken voor de buitenwereld, zoals het dragen van  een "ongevaccineerde" sticker, overal "waar in openbare instellingen mensen worden verpleegd die geïnfecteerd zouden kunnen raken”, zo citeert nau.ch de partijvoorzitter. De gedachtes die dit oproept zijn waarschijnlijk meer van de Duitse kant dan Zwitsers en hoeven hier dan ook niet benoemd te worden.

Wie is er gevaccineerd en wie niet

De “Groene Liberalen” zijn een kleine partij en nemen gelukkig geen deel in deze aan de Zwitserse federale regering. Maar ook in de regeringstop worden overwegingen gemaakt die er verdomd duidelijk op lijken Ruth Humbel, voorzitter van het gezondheidscomité, eist in het oprnbaar dat de mondkapjesplicht moet worden gehandhaafd om ongevaccineerden te kunnen herkennen. Voor zover het “op medisch en epidemiologisch gebied verantwoord” is, moeten alle personen die in de gezondheidssector zijn gevaccineerd, worden vrijgesteld van de mondkapjesplicht, Er“zou dan duidelijk worden wie gevaccineerd is en wie dat niet is”. Humbel vindt dat er “geen terughoudendheid meer” moet zijn voor ongevaccineerde.

De politisering van de meest persoonlijke zaken zoals je gezondheid en het baas over het eigen lichaam  wordt dus ook in Zwitserland geschaad. Menig Duitse politicus is op dit moment denken wij aantekeningen aan het maken. De volgende stap zou dan kunnen zijn dat de “brave burgers” binnenkort "niet luisterende burgers” op straat zouden kunnen aanspreken op een gepaste afstand, uiteraard. Markus Söder had reeds immers zijn plaatsvervangend parlementslid Hubert Aiwanger publiekelijk ondervraagd over zijn vaccinatiestatus  ook dit is vaccinatie-shaming, zoals Zwitserse politici nu op grote schaal willen invoeren. Vaccinatie is al lang geen persoonlijke beslissing meer zijn, maar een politieke en sociale plicht.

Foto: Zwitserse krant


Reactie plaatsen

Reacties

Frans Donkers
4 maanden geleden

Idioterie van deze fanatiekelingen om via deze omweg te shamen. Ga apart wonen met deze soortgenoten.