Quinsy Gario uit BIJ1 gegooid wegens onveilig gevoel

Gepubliceerd op 19 juli 2021 om 10:32

Activist Quinsy Gario is uit BIJ1 gegooid

De activist is door het partijbestuur er uit gegooid, meldt Trouw. Gario stond op de tweede plek op de lijst voor de Kamerverkiezingen en zou de eerste vervanger zijn van Sylvana Simons. Volgens een woordvoerder is Gario’s lidmaatschap afgenomen omdat er ‘signalen waren dat niet iedereen zich veilig  zou voelen binnen de partij. En dat zou aan Quinsy Gario liggen’.

BIJ1 liet een advocatenbureau, Van Overbeek De Meyer de situatie uitzoeken. Volgens de woordvoerder is het bestuur van BIJ1 ontzettend ‘geschrokken’ van de resultaten.die daar uitkwamen. Daarom heeft de partij het advies aangenomen om Gario’s lidmaatschap stop te zetten. De partij wil zich niet uit laten welke signalen dat de rede van vertrek zijn.

Gario zegt dat er de afgelopen tijd is geprobeerd is om ‘mijn bestaan binnen de partij te bemoeilijken’. Hij had juist zelf last van ‘pestgedrag en machtsmisbruik’ binnen de partij kenbaar willen maken, al wil hij er niet over vertellen waarom of dat welke reden er is waarom hij uit de partij is gezet.

Filmpje met Quinsy Gario⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.