Vandaag schrapt Engeland alle resterende coronamaatregelen

Gepubliceerd op 19 juli 2021 om 09:53

Inwoners van Engeland hoeven vanaf vandaag geen afstand meer te houden en kunnen ook weer naar grote bijeenkomsten.

De mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en het advies om vanuit huis te werken worden opgeheven. Mensen moeten "goed geïnformeerd" zelf gaan bepalen wat voor voorzorgsmaatregelen ze nemen.

Premier Boris Johnson maakte de eerder uitgestelde versoepelingen bekend middels een persconferentie. Hij geeft aan dat dat mogelijk is dankzij het "succesvolle" vaccinatieprogramma, dat in het Verenigd Koninkrijk iets eerder werd gestart dan in andere landen. Daardoor heeft Engeland vanaf vandaag geen beperkingen meer

Nachtclubs en restaurants mogen maximale bezoekersaantallen binnenlaten, einde aan het "wettelijk dictaat" van maatregelen in het vrije leven, aldus de premier. Hij blijft naar eigen zeggen "uit bescherming en hoffelijkheid" een mondkapje dragen op drukke plekken.

Johnson verwacht dat iedereen tegen half december een vaccin heeft gekregen. Mensen jonger dan veertig hoeven nog maar acht in plaats van twaalf weken te wachten op een tweede prik. Van de volwassen Britten heeft inmiddels 86 procent een eerste vaccinatie gehad en 64 procent een tweede.

Vanaf vandaag dus geen beperkingen meer in Engeland!!! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.