Alexander Pechtold (D66) nieuwe baas van de NPO? ‘Zijn naam gaat rond’

Gepubliceerd op 18 juli 2021 om 23:17

Foto: Alexander Pechtold in de Tweedekamer voor D66

Het is denkbaar dat Alexander Pechtold de nieuwe grote baas van de NPO gaat worden.

De naam van Alexander Pechtold voormalig D66-leider doet momenteel de ronde bij de NPO. Dat heeft Fons van Westerloo gemeld.

Shula Rijxman gaat ermee stoppen aan het einde van dit jaar zij is op dit moment de bestuursvoorzitter van de NPO. Ze heeft dan ook al vijf jaar de touwtjes in handen van de publieke omroep. Er wordt gezocht naar een geschikt persoon als opvolger en volgens Fons van Westerloo zou dat naar verluidt Alexander Pechtold kunnen gaan worden, Hij was tot 2018 de politiekleider van D66.

Alexander Pechtold aan het werk als NPO-baas?

Fons van Westerloo, voormalig topman van RTL en SBS, heeft verschillende namen voorbij horen komen, dat schrijft hij in De Telegraaf. “Tot afgelopen mei kon iedereen solliciteren naar de functie als NPO-voorzitter. Er is op dit moment nog steeds geen naam bekend gemaakt, wat zal betekenen dat de juiste persoon voor deze baan nog niet is gevonden. Er gaan wel al namen rond een daarvan is dus Alexander Pechtold.”

Het zou behoorlijk controversieel zijn als Pechtold inderdaad deze functie zou krijgen bij de NPO. De publieke omroep is al jaren tegen het verwijt aan het vechten dat ze wel héél erg in de D66-hoek te zitten. Het is niet te ontkennen dat de huidige NPO-bazin Shula in 2017 nog aangaf dat ze op Pechtold zou gaan stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen.

Op dit moment is Pechtold al anderhalf jaar lang directeur van het CBR, het instituut dat rijbewijzen vervaardigt. Daar gaf hij vorige week nog een uitgebreid interview over bij de NPO.

Forum van Democratie (FVD) heeft dus toch gelijk

Forum voor Democratie constateert al jaren grote vooringenomenheid in de publieke media. Een stuitende eenzijdigheid domineert, gekoppeld aan groot gebrek aan oprechte nieuwsgierigheid. Stellen zij. De onderwerpkeuze, gasten en voorkeuren van steeds dezelfde presentatoren zorgen voor steeds hetzelfde narratief het D66 narratief dus.

De NPO is verworden tot een instrument van het partijkartel. Grondige sanering van de publieke omroep is volgens fvd topman Thierry Baudet daarom een belangrijk onderdeel van de noodzakelijke kartelbestrijding.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.