het geheim van Urk, de minste bestmettingen? ‘We eten hier veel vis’

Gepubliceerd op 18 juli 2021 om 09:43

Foto: Thierry Baudet in Urk 

Heel het land zucht onder corona, maar op Urk is weinig aan de hand. 

Het vissersdorp is de enigste grijze vlek op de gehele coronakaart. De afgelopen twee weken zijn er maar slechts vier positieve testen vastgelegd. Wat is er toch aan de hand op Urk?

,,We eten hier allemaal heel veel vis”, zegt een jongeman (sarcastisch) waar een discussie plaatsvindt tussen de tien werknemers van het schip waaraan zij werken, over hoe dat het kan dat er de laatste tijd zo weinig besmettingen zijn op Urk. In de haven van Urk is het deze zaterdagochtend een enorme drukte er zijn tientallen toeristen aanwezig die onder een heerlijk stralend zonnetje voor hun camper hangen en (verwoed) vissers die hun vangst van afgelopen week gevangen palingen aan land aan brengen zijn.

Het is in Urk makkelijk te verklaren, er word niet meer getest, de mensen daar hebben hun leven opgepakt. Willen jullie worden net als Urk op de kaart doe zoals Urk #stopmettesten

Nederland zijn er totaal 1535026 inwoners positief getest met corona. Daarvan zijn er 66735 opgenomen geweest in een ziekenhuis. En zijn er in anderhalf jaar zo'n 7.047 Nederlanders overleden aan dit virus. 


Reactie plaatsen

Reacties

Janny
5 maanden geleden

Top gedaan op Urk. Afgelopen met dat gezeik. Nu de rest van Nederland nog.