Nu al meer dan een miljoen opgehaald voor schade Limburg

Gepubliceerd op 17 juli 2021 om 10:22

Foto: ingezamelde spullen in Helmond © Independent-News

Al ruim een miljoen euro op Giro 777 binnen voor Limburg

Met de start van Giro 777 gisteren van het Nationaal Rampenfonds hebben boeren, burgers, bedrijven en instellingen massaal gedoneerd dit na een oproep tot steun aan de door de overstromingsramp getroffen delen van Zuid-Limburg.

In 24 uur tijd is ruim een miljoen euro gedoneerd aan het Nationaal Rampenfonds. Meer dan 25.000 individuele donateurs hebben geld overgemaakt.

Wie wil doneren, mag en kan dat doen via giro777.nl of via hun eigen bank op rekeningnummer 777 (dat wordt doorgestuurd naar NL28 INGB 0000 000 777).

Veel schade aan huizen en bedrijven is gelukkig door verzekeringen gedekt. Maar er zullen noodzaken overblijven die schrijnend zijn en niet uit andere bronnen gedekt zullen gaan worden, dat zegt het Nationaal Rampenfonds. Het geld dat wordt ingezameld, zal in samenwerking met mensen en organisaties die het ter plekke  onder slachtoffers gaat verdelen.

Spullen inzamelen gaat hard

Van alle uithoeken in het land worden spullen verzameld, zoals: dekens, kleding, speelgoed, etenswaren en alles wat er gebruikt kan worden voor de mensen die al hun spullen kwijt zijn. Zo is er gisteren een vracht naar Meerssen gegaan en vanuit Helmond zijn er ook mensen onderweg om hulp aan te bieden.

Hulp komt uit alle hoeken, foto's en video's laten zien dat vele mensen aan het helpen zijn met puinruimen, zandzakken vullen en alles wat nodig is. De verbinding en sfeer van samenwerken is goed te zien.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.