Jongeren terroriseren vaccinatie-unit in Amsterdam, GGD verwijderd locatie

Gepubliceerd op 16 juli 2021 om 21:52

Foto: vaccinatie locatie Nieuw-West Amsterdam

GGD heeft besloten de vaccinatie-unit in Nieuw-West in Amsterdam te verwijderen

Hij word verwijderd omdat boze jongeren de locatie onveilig aan het maken waren op dinsdagavond. Beveiligers werden geïntimideerd, medewerkers werden uitgescholden en er werd zelfs een steen gegooid. De vaccinatie-locatie stond op de Willem Roelofsstraat in Amsterdam

 

Een werknemer van de vaccinatie locatie laat aan AT5 weten dat de sfeer zo grimmig aanvoelde, dat medewerkers zich niet meer veilig voelden op hun werklocatie. „ongeveer 25 jongeren hingen rond in de Roelofsstraat schreeuwden en scholden naar de GGD medewerkers.” er schoot een derde beveiliger te hulp, maar de situatie escaleerde volledig: een van de jongere gooide zelfs een steen door de autoruit van een beveiliger.

De politie heeft een persoon aangehouden, deze zit op dit moment in voorrarrest. De beveiliger heeft aangifte gedaan van het voorval.

Gevaarlijke sfeer

De sfeer rondom de unit bleef die avond gevaarlijk hangen. Na overleg met de lokale driehoek heeft de GGD besloten de locatie dicht te gooien. „Op het moment dat de beveiligers en de medewerkers aangaven dat de situatie beangstigend werd, hebben wij in overleg met de gemeente dan ook besloten om de de unit op die plek te verwijderen. We wilden geen verdere escalatie.”, dat zei een GGD-woordvoerder tegen AT5.

De vaccinatie locatie zorgde zoals de politie aangaf voor veel onvrede bij de bewoners; de politie had vooraf niet goed gecommuniceerd met hen dat de locatie voor het vaccineren daar zou komen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.