Demissionair minister-president Mark Rutte afgereisd naar Limburg

Gepubliceerd op 16 juli 2021 om 20:03

Foto: Demissionair Premier Mark Rutte in Limburg ©1Limburg

Demissionair premier Mark Rutte is vrijdagavond naar Venlo gereisd

Hij is er naar toe gereisd om de schade in het zuiden te bekijken, niet om de zandzakken te vullen. Donderdag erkende het kabinet de overstromingen in de provincie als nationale ramp.

Donderdagavond sprak Rutte al zijn medeleven uit naar de bewoners in het ondergelopen gebied. "Het is verschrikkelijk wat hen op dit moment overkomt. Het is dan ook volstrekt helder dat de situatie in Limburg rampzalig is." De overstromingen in Limburg zijn uitgeroepen tot ramp zoals beschreven staat in artikel 1 van de wet Veiligheidsregio's.

Rampscenario voltrok zich

Donderdagavond bezochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima het geteisterde centrum van Valkenburg ook al. De staatssecretaris Stientje van Veldhoven kwam naar het gebied om haar steun te betuigen. Vandaag een dag later dus volgde het bezoek van demissionair premier Rutte.

Kom niet naar dit gebied

Tijdens de persconferentie heeft de Demissionair minister-president nadrukkelijk afgeroepen om niet naar het getroffen gebied af te reizen, zodat de werkers die voor herstel aan het zorgen zijn niet voor de voeten worden gelopen.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.