VieCuri ziekenhuis in Venlo, patiënten worden geëvacueerd "dijk Meerssen doorgebroken"

Gepubliceerd op 16 juli 2021 om 13:33

FOTO: STEFAN KOOPMANS

Ziekenhuis VieCuri in Venlo volledig geëvacueerd, dijk doorgebroken.

Vanaf nu worden spoedpatiënten doorgestuurd naar ziekenhuizen in de omgeving. Dit is ook voor patiënten die naar de Huisartsenpost (HAP) en Vincent van Gogh voor GGZ moeten. Ongeveer 140 patiënten van het Venlose ziekenhuis worden vanaf vrijdagmiddag op een veilige manier verplaatst naar andere ziekenhuizen. Er wordt gekeken naar geschikte plaatsen voor de patiënten. VieCuri heeft zijn patiënten en hun naasten geïnformeerd.

Zwangere vrouwen (die moeten bevallen) worden vanaf dit moment al doorgestuurd naar andere geboorte of ziekenhuizen. Wat voor nu nog wel doorgaat zijn afspraken voor, bloedafname, dialyses en scans tot 18.00 uur kunnen de patiënten gewoon terecht. Vanaf nu is het ziekenhuis alleen nog bereikbaar en toegankelijk voor bezoek van de dan nog bij VieCuri liggende patiënten, maximum van 1 bezoeker per patiënt is mogelijk. Het ziekenhuis blijft gesloten tot zeker maandag. Patiënten die met spoed worden opgenomen voor een scan of een bloedafname moeten laten doen, kunnen dan terecht bij VieCuri in Venray of in Panningen.

Dijk in Meerssen doorgebroken, wijk onder water

In Meerssen, in Zuid-Limburg, is een dijk doorgebroken. Daardoor is een wijk onder water komen te staan. Hoeveel huizen hierdoor onderwater staan, is voor nu nog niet onbekend.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.