vier op de tien mensen willen niet met ongevaccineerde op date

Gepubliceerd op 16 juli 2021 om 10:48

Foto: zoenende mensen met mondkapje

Anti-vaxxen is een setting op de lijst met afknappers van jonge vrijgezellen.

pro-vaxxers, 43 procent van hen wil niet op date met een ongevaccineerde. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, dat is een onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel.

Het is niet zo dat jonge vrijgezellen bang zijn corona op te lopen van iemand die niet gevaccineerd is, maar het is meer dat ze waarschijnlijke andere overtuigingen hebben en het daarom niet zal gaan klikken. Wel zeggen nadrukkelijk veel ondervraagden dat ze het ook kunnen begrijpen als iemand zich om medische redenen niet laat vaccineren. Iemand  schrijft in het onderzoek van eenvandaag: "Als er een medische reden achterzit, logisch. Maar anti-vaxxers zijn geen match voor mij. Dan staan we niet hetzelfde in het leven."

Vaccineren eigen keuze 

Voor ongeveer 37 procent geeft het geen problemen als hun date zich niet laat vaccineren tegen corona. Veel van deze vrijgezellen geven de rede dat ze zelf moet kunnen besluiten om wel of niet gevaccineerd te worden. Een paar van de mensen geeft het omgekeerde aan zij willen juist niet op date met iemand die wél gevaccineerd is. "Ik ben zelf ook niet gevaccineerd en heb daar heel bewust voor zelf gekozen."

Nog eens 20 procent is er nog steeds niet over uit of ze met een ongevaccineerd iemand op date willen. Bij dit deel van de vrijgezellen gaat het vooral om de onderbouwing voor die keuze: "Als iemand maar gewoon een beetje kan aantonen zonder gelijk te claimen dat iedereen microchips en gentherapie ingespoten heeft gekregen of 5G crowd control etc, maakt het me vwerkelijk echt niet uit of iemand zich wel of niet heeft gevaccineerd", zegt een van de ondervraagde.

Geen angst voor besmetting tijdens kussen

Bang om corona te krijgen omdat je hebt staan  zoenen of seks had met je date, zijn de jonge vrijgezellen in het onderzoek niet (67 en 63 procent). Zij geven aan dat ze de ander meestan al wat langer kennen en dus vertrouwen hebben in hun doen en laten.

Ze maken zich minder zorgen, omdat het aantal positieve PCR-testen op het moment van de peiling, dit was begin juli, erg laag lag en steeds meer mensen een gevaccineerd zijn. "Ik ben eerlijk gezegd banger om een soa op te lopen", is te lezen.

Er is meer seks na corona

Uit het onderzoek blijkt verder dat het seksleven van jonge vrijgestellen flink wat schade heeft opgelopen  in het anderhalf jaar dat we met corona leven. Het is nog niet bekend wat de op dit moment hoge aantallen aan besmettingen betekent voor de 'summer of love', maar veel jonge vrijgezellen (43 procent) hebben gezegt dat ze deze zomer meer seks gaan hebben die ze in coronatijd hebben moeten missen.

Een derde van de jongeren die meededen aan het onderzoek(31 procent) was niet blij met hun seks momenten tijdens de coronapandemie. "Waar moest ik de ware gaan ontmoeten? En datingapps is niet mijn idee om de ware liefde te vinden", schrijft iemand.

Dit is afkomstig van een onderzoek van 3vraagt, onderdeel van Eenvandaag


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.