Dart legende Andy 'The viking' Fordham plotseling overleden op 59 jarige leeftijd

Gepubliceerd op 15 juli 2021 om 18:31

Foto: Andy Fordham voor en na dat hij was afgevallen

Andy Fordham is donderdagochtend plotseling overleden op 59-jarige leeftijd.

Het is een groot gemis voor de dartwereld. De dood van Fordham kwam ondanks dat hij vele gezondheidsproblemen had nog steeds onverwachts, dat schrijft Dartsnieuws.comThe Viking werd zelf in 2004 wereldkampioen, en stond bekend om zijn leuke humor en fijne persoonlijkheid.

Fordham is rustig ingeslapen in het bijzijn van zijn vrouw hij is overleden aan de gevolgen van een leveraandoening waar hij al langere tijd mee rondliep. Daar was hij begin 2020 al een voor opgenomen in het ziekenhuis. hij had niet alleen leverproblemen maar Fordham had ook last van een opstopping in zijn dunne en dikke darm. De legendarische darter was in die tijd  ook weer flink aangekomen door privé omstandigheden, terwijl hij in een aantal jaar daarvoor juist veel was afgevallen, hij was voor vele onherkenbaar geworden.

Eerdere opgenomen in het ziekenhuis door ademhalingsproblemen

In 2007 werd hij al eens met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis door ernstige problemen met zijn  ademhaling. Dat zou gekomen zijn door vocht in zijn longen. Hij stond op de lijst voor een levertransplantatie, stopte accuut met drinken en viel in die tijd 108 kilo af. Fordham kon daardoor 9 maanden niet darten en keerde na die 9 maanden weer terug op het podium, maar zijn oude niveau was hij voor altijd kwijt blijkt nu.

Volgend jaar zou Fordham mee gaan doen aan een WK voor de Senioren, waar bijvoorbeeld ook legendes als Phil Taylor te zien zullen zijn.

Het is een groot gemis in de dart wereld, rust zacht Andy 'The Viking' Fordham

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.