Peter R. De Vries overleden aan verwondingen na aanslag

Gepubliceerd op 15 juli 2021 om 14:17

Foto: Peter R de Vries

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries overleden aan verwondingen na aanslag

Peter R. de Vries heeft de aanslag op zijn leven vorige week dinsdag in Amsterdam helaas niet overleefd. Hij is in het bijzijn van zijn geliefden overleden in het ziekenhuis. "We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar", laten zijn vrouw en kinderen weten in een gezamenlijke verklaring. De Vries is maar 64 jaar mogen worden.

Peter R De Vries werd vorige week neergeschoten in Amsterdam na een optreden in RTL Boulevard, het tv-programma waar hij vaak aanschoof als deskundige op het gebied van misdaad. Op weg naar de parkeergarage in de Lange Leidsedwarsstraat, vlak bij het Leidseplein,  werd hij vijf x beschoten waarvan 1 in het hoofd. Sindsdien lag hij zwaargewond in het ziekenhuis en kwam er geen verbetering, helaas is het dan werkelijkheid geworden en heeft Peter niet de kracht gehad dit te boven te komen.

De verklaring van de nabestaanden van De Vries:

"Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: 'On bended knee is no way to be free'. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.

De familie, partner en naasten willen zijn overlijden in alle rust verwerken en wij vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt wanneer hierover is besloten."

Wij wensen namens Independent-News zijn familie en nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.