Inmiddels 13 doden en tientallen vermisten mensen in Duitsland door noodweer

Gepubliceerd op 15 juli 2021 om 10:51

Inmiddels dertien mensen zijn om het leven gekomen door ernstig noodweer in het westen van Duitsland.

In de zwaar getroffen plaats Schuld (Rijnland-Palts) worden volgens de autoriteiten ook nog ongeveer 70 personen vermist. Daar zijn al een zestal huizen ingestort na overstromingen en hevige regen.

De omstandigheden van de overlijdens in de West-Duitse staat Rijnland-Palts zijn nog niet bekend. De overleden mensen zijn op verschillende plaatsen gevonden.

De politie heeft een vermoeden dat er nog zo'n 70 mensen worden vermist en noemde de situatie in het plaatsje Schuld bij Adenau in de Eifel chaotisch. Er staan nog zo’n 25 andere huizen het randje van instorten melden bronnen. Sommige inwoners hebben een veilig plek gezocht op de daken van huizen. Reddingsoperaties  met hulp van millitaire, en boeren met platte karren zijn in volle gang.

“Verschillende huizen zijn ingestort, voor talrijke is er instortingsgevaar. Er bevinden zich zowat 50 mensen op daken, die gered moet worden. Talrijke mensen zijn ons als vermist gemeld”, verteld de politie op Twitter.

Ook in Bitburg-Prüm begint de situatie extreem gevaarlijk te worden omdat het water daar ook hoog staat. In Messerich zijn inmiddels twee medewerkers van een technische hulporganisatie ingesloten geraakt door de overstromingen, er wordt gebeden voor hun leven, aldus lokale omroep SWR.

Het noodweer kostte eerder ook al het leven aan zeker twee brandweermannen, zeer verdrietig schrijft de Süddeutsche Zeitung. Zij kwamen om het leven bij terwijl ze bezig waren met reddingswerkzaamheden. Het zou gaan om een 46-jarige man die woensdagmiddag in Altena (Noordrijn-Westfalen) is meegezogen door het water. Twee uur later stortte een 52-jarige brandweerman in elkaar tijdens een opdracht. Reanimatiepogingen en andere hulp konden niet meer baten.

In de westelijke deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts zijn op inmiddels op meerdere plaatsen de rivieren buiten hun oevers getreden door de vele regenval kunnen de rivieren het niet meer aan. Scholen in meerdere plaatsen zijn donderdag dicht voor de kinderen en het treinverkeer is stilgelegd


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.