Lege prikstraten in Breda: 'Nu bellen is morgen al prikken'

Gepubliceerd op 14 juli 2021 om 19:38

Foto De ‘XL prikstraat’ Breepark bij Breda ©EPA

Waar zijn ze gebleven? De rijen mensen die ongeduldig wachten op hun coronavaccinatie.

Niet meer bij de priklocatie in Breda, want hier is het deze dagen rustiger dan weken ervoor. Slechts een hoopje mensen is per dag te vinden. Een vreemde gewaarwording nu op dit moment het aantal besmettingen juist torenhoog is.

Op de vaccinatielocatie Breepark in Breda was begin deze week niet eens de helft van de tien vaccinatielokaties open. Stoelen in de grote zaal waar gevaccineerden mensen na hun prik 15 min in de gaten worden gehouden, waren niet bezet.

GGD West-Brabant snapt het wel

Toch heeft Linda Vlamings van de GGD West-Brabant hier een makkelijke antwoord op: “We zijn over de piek van het prikken heen. Alle ouderen en jongeren vanaf 12 jaar hebben namelijk de kans gehad om een afspraak in te plannen voor de eerste prik. Minder vraag naar een vaccinatie is op dit moment het geval.”

Het was enkele weken geleden niet te bevatten zo druk. Toen waren het tientallen mensen die voor drongen om zelfs nog een vaccinatie te kunnen bemachtigen. “Eerst was er een schaarste, toen zat er ook nog eens druk op en want "iedereen" wilde zo meteen een prik. Nu is de capaciteit zo hoog dat we voldoende beschikbaarheid hebben."

Volgens Vlamings (GGD) is er altijd meer capaciteit dan dat er aan vaccin op voorraad is. We moeten klaar staan om wat er is, weg te prikken. “De prikkers zitten zich zeker niet te vervelen. Er worden op dit moment 2000 prikken per dag gezet. Je weet hoeveel afspraken je hebt en daarop worden mensen ingezet”, stelt Vlamings.

Plan die prik!!

Daarnaast gaat de GGD West-Brabant vanaf aankomende week ook de wijk in om kwetsbare mensen en twijfelaars te helpen om een keuze te maken voor vaccinatie. Zo gaat er op deze locatie geprikt worden de lokatie bevind zich in winkelcentrum Hoge Vucht in Breda Noord. Ook kunnen arbeidsmigranten volgende week in Roosendaal op een locatie een vaccinatie toegediend krijgen.

Wie er nog geen eerste prik heeft gehad, kan dat nu nog doen en genieten van de rust in de priklocaties. Linda: “Vandaag bellen, is morgen al prikken. Dus plan die prik!”


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.