Pfizer wil goedkeuring vaccineren 5-11 jaar en 6 mnd tot 5 jaar

Gepubliceerd op 14 juli 2021 om 12:59

Pfizer wil rond de herfst goedkeuring in handen hebben ivm vaccin voor de leeftijd 5-11 jaar

Het vaccin heeft op dit moment al goed keuring ontvangen voor de leeftijd van 12 jaar en ouder. Pfizer is nu bezig met klinische tests bij kinderen van 6 maanden tot 11 jaar,deze resultaten zouden in de aankomende maanden afgerond zijn om bij de FDA in te dienen.

We zijn van plan om in medio september of oktober van dit jaar een vergunning voor noodgebruik in te dienen voor de leeftijdsgroepen 5 tot 11 jaar, en de jongere kinderen 6 mnd tot 5 jaar zal snel daarna volgen,” zei Alejandra Gurtman, vice-president klinisch onderzoek en ontwikkeling van vaccins bij Pfizer, tijdens een virtueel symposium op woensdag. 

In de klinische proeven met kinderen van Pfizer worden lagere vaccindosissen getest in jongere leeftijdsgroepen. Leeftijden van 5 tot 11 jaar kregen een dosis van 10 microgram,  jonger dan 5 jaar krijgen een dosis van 3 microgram. Ongeveer 4.500 kinderen nemen deel aan de testfase in de VS, Finland, Polen en Spanje.

Moderna is ook bezig met een pediatrische klinische studie met 7.000 kinderen tussen 6 maanden en 11 jaar. Het bedrijf diende eerder deze maand een aanvraag in voor noodgoedkeuring van zijn COVID-19 vaccin voor de leeftijd van 12-17 jaar.

Johnson & Johnson zal ook vier pediatrische klinische studies uit gaan voeren en is van plan om in de herfst periode leeftijdsgroepen van 12-17 jaar in te schrijven en uit te breiden naar jongere leeftijdsgroepen en immunogecompromitteerde kinderen.

“Zoals we allemaal weten, heeft de pandemie een grote impact gehad op kinderen en jong volwassenen,” zei Macaya Douoguih, 

Dr. David Kessler, Chief Scientific Officer for the COVID-19 response bij het departement van Human Health Services, zegt dat ze weten dat kinderen een lagere mortaliteit hebben wanneer ze met COVID-19 geïnfecteerd worden dan volwassenen. Toch is hij van mening bij een risicoanalyse de nadelen van het vaccineren opwegen tegen de voordelen van gevaccineerd zijn. Hij zegt dat Pfizer de uitkomst van hun onderzoek in het eerste kwartaa lvan 2022 verwacht. Daar voegt dr. Kessler aan toe dat hij denkt vanaf de herfst of tegen de winter genoeg vaccins orders binnen te hebben. Dan is het aan de anderen om een autorisatie goed te keuren. Hoe die beslissing wordt gemaakt, vraagt dr. Kessler met een glimlach en zegt letterlijk: ” I am in awe of what the CDC has done on a number of occasions on the way the have explained the risk benefit making. ” dat betekend:

Ik heb ontzag voor wat de CDC bij een aantal gelegenheden heeft gedaan op de manier waarop ze de risico's en voordelen hebben uitgelegd


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.