Utrecht sluit de parken weer, "voorkomt overlast feestende jongeren"

Gepubliceerd op 13 juli 2021 om 19:08

Foto: Griftpark gemeente Utrecht

Het Griftpark, park Lepelenburg en het Wilhelminapark in Utrecht gaan ’s nachts weer opslot

De parken gaan weer op slot zo hoopt gemeente Utrecht dat de overlast van feestende jongeren stopt in de parken, meldt RTV Utrecht. De maatregel gaat aanstaande vrijdag in en duurt tot tenminste 6 augustus. Tussen 23.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ’s ochtends mag er niemand in de parken aanwezig zijn de parken zijn dus opnieuw verboden terrein.

Volgens de gemeente zijn er grote groepen jongeren tot diep in de nacht in de parken aan het feesten. “Dit gaat dikwijls gepaard met enorme overlast voor buurtbewoners, de versterkte muziek en het achterlaten van bergen met afval”, zo schrijft het college. Ook het gedrag van de jongeren is niet gewenst veelal zijn ze agressief of niet netjes tegen de agenten, verklaart de gemeente. “Het is geregeld een kat-en-muisspel met de handhavers, en dan zie je dat weggestuurde jongeren korte tijd later opnieuw weer opduiken.”

De gemeente had goede hoop dat het een stuk rustiger zou gaan worden in de parken als de nachtclubs en kroegen weer geopend zouden zijn. Maar nu de besmettingscijfers stijgen, zijn die (’s nachts) weer dicht en je merkt dat de drukte in de parken weer toe aan het nemen is, dit wil de gemeente voorkomen door de parken op slot te gooien.

Eerder die week zijn er zeker driehonderd bezoekers van het tweedaagse muziekfestival "Verknipt in Utrecht" besmet geraakt met het coronavirus, meldt het AD. Op de eerste dag,  dat was zaterdag 3 juli, raakten volgens de GGD minimaal 178 feestvierders besmet met het virus. Voor de tweede dag op rij staat de cijfers nu op 123 besmette gevallen. Het festival in de open lucht trok wel 10.000 mensen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.