Coronabrandhaard: zeker 90 mensen besmet met corona op kermisfeest in Heiloo

Gepubliceerd op 13 juli 2021 om 12:18

Foto: kermis Heiloo

De kermis in Heiloo in het eerste weekend van juli blijkt een brandhaard van nieuwe besmettingen te zijn geweest.

Er zijn inmiddels meer als negentig bezoekers die het coronavirus opgelopen hebben tijdens het feestgedruis in en rondom cafés De Wit en Blondes aan de Heerenweg. 

Dat zegt de GGD Hollands Noorden na het bron- en contactonderzoek. Het aantal besmettingen kan nog steeds verder oplopen, schrijft Alkmaar Centraal.

De GGD Hollands Noorden heeft contact gehad met de organisatoren van de kermis in Heiloo. De horecauitbaters is verzocht om via hun sociale media  zoals Facebook en Instagram kermisbezoekers op te roepen om met klachten zich zo spoedig mogelijk te laten testen, om verdere verspreiding te voorkomen

Kleinschalig feestje was het

De kermis van Heiloo mocht weer en was dan ook de eerste die vol trots opende. Het was de eerste van Noord-Holland sinds de uitbraak van coronapandemie in maart 2020. In verband met de coronamaatregelen was er een looproute aangebracht over het hele terrein en stonden de attracties speciaal ruimer uit elkaar dan jaren ervoor toen er nog geen corona bestond.

Het kermisfeest dat café De Wit had willen faciliteren was al eerder afgeblazen; er waren niet genoeg kaartjes verkocht voor het evenement. Het kermisweekend werd daarom op kleine schaal binnen in het café gevierd.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.