Freek Jansen onder vuur, door opmerking schietbaan in Polen 2017 "je schiet Mark Rutte aan" zegt stem op achtergrond

Gepubliceerd op 12 juli 2021 om 17:02

Foto: Freek Jansen (FVD) ©NRC

Freek Jansen zegt het zelf niet en toch weer ophef

FvD-Kamerlid Freek Jansen staat op een schietbaan in Polen (2017) waar hij op een menselijke silhouet aan het schieten is (dit mag niet in Nederland) op de achtergrond word de naam van Mark Rutte genoemd door een ander persoon.

Freek schiet Mark Rutte aan"

 "Freek schiet Mark Rutte aan", horen we iemand zeggen op de achtergrond. Het Filmpje stamt inmiddels al uit 2017 en komt nu uit via Hp de tijd, Freek Jansen eerder ook al in opspraak vanwege een nazi appjesrel en nu dus opnieuw in opspraak ivm een filmpje waarbij hij niets zegt.

Aan het filmpje te zien heeft hij het zelfs niet eens gehoord, kijk eens goed naar die oorkleppen en de herrie van de schoten. Of ben je tegenwoordig verantwoordelijk voor wat mensen om je heen roepen? Dit is een goedkope manier van framen.

 whatsapp vragen door Ton F van Dijk (HPdetijd) aan FVD, Freek Jansen:

Ton F van Dijk, besluit Freek Jansen (FVD) via WhatsApp een aantal vragen voor te leggen. De blauwe vinkjes verraden dat hij deze gelezen heeft. Hij vraag onder meer over het bezoekje aan de schietbaan in Polen:

 “Klopt het dat hiervan een video-opname is gemaakt, waarop te horen is dat een van de aanwezigen zegt dat u op Mark Rutte schiet? Wat vindt u hier als Kamerlid van? Wat heeft u gedaan toen u kennisnam van het filmpje met betrekking tot deze persoon?”

Het antwoord van Jansen komt niet veel later via de partijwoordvoerster Robin de Keijzer, Ze heeft aan het ‘belachelijke vragen’ te vinden waar FvD ‘uiteraard’ niet op in gaat. En: “Verder gaat het hem niks aan wat mensen wel en niet in hun vrije tijd doen.”

"Misselijkmakend"

Directeur Duisterhof van de KNSA, die het filmpje op verzoek van HP/De Tijd bekeken heeft, heeft een uitgesproken mening en noemt het ‘misselijkmakend’: “Wij kennen de heer Jansen niet persoonlijk, maar hoe dan ook is het schieten op menselijke afbeeldingen in Nederland niet toegestaan, en de opmerking van één van de omstanders inzake onze minister-president vinden wij misselijkmakend.” 

Hoe misselijkmakend iedereen het uiteindelijk ook vind het gaat niemand verder iets aan, het is duidelijk te zien dat Freek Jansen niets hoort of zegt en is dan ook niet verplicht hier een antwoord op te geven.

Beeld: Freek Jansen (FVD) op de schietbaan in Polen ©HPdetijd


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.