Rutte zegt sorry: ‘We hebben een inschattingsfout gemaakt, excuses daarvoor’

Gepubliceerd op 12 juli 2021 om 14:43

Foto: persmoment excuses Rutte en de Jonge © independent news

Demissionair premier Mark Rutte gaat diep door het stof voor de knullige  persconferentie van afgelopen vrijdag

De Persconferentie waarin de coronamaatregelen weer eens zijn opgeschroefd, de ene loze na de andere loze belofte. Op dat moment wilde Rutte niet eens reflecteren op de ommezwaai die het kabinet heeft gemaakt. ‘Excuses,’ zegt Rutte nu. ‘Dat was geen geweldige persconferentie van ons.’

Demissionair Premier Rutte en Demissionair corona minister Hugo de Jonge (VWS) hebben dit verklaard in een nieuw persmoment maandagmiddag daarin maakte zij excuses naar Nederland. Het nachtleven werd vrijdag weer gestopt of aan banden gelegd, als je gaat kijken dat slechts twee weken eerder de meeste coronamaatregelen werden opgeschort. “Wat toen een verantwoorde actie leek, is dat nu niet gebleken,” zegt Rutte. “We hebben het ‘gedrag’ (van de jeugd) niet goed ingeschat. Let op dit is geen verwijt naar jullie.”

Eerder dit weekend heeft Intensive care-arts Diederik Gommers al gezegt dat Rutte en De Jonge vrijdagavond tijdens de persconferentie excuses hadden moeten maken voor de fout die zij hebben gemaakt, hij schreef op Instagram ‘Ik begrijp niet waarom Rutte en De Jonge niet gewoon sorry hebben gezegd op de persconferentie,’ 

RIVM-modellen zaten erlangs

Volgens Gommers was het een logische verklaring dat het hoge aantal coronabesmettingen na de versoepelingen niet voorspeld hadden kunnen worden in de RIVM-modellen. ‘Daar was natuurlijk geen rekening gehouden met ons ‘oude’ gedrag en als het gevolg dat het kabinet ook het testen voor toegang niet op orde heeft’ dat vraagt om problemen voor nu en de toekomst'.

Bekijk hier het filmpje van het excuses⬇️

Beeld: persmoment Rutte en de Jonge ©Nos

Elke keer komt hij weg met een sorry, of een excuses dat nergens op slaat. Dat waren enkele reacties op de sociale media, van wat netjes dat onze premier erop terug komt tot wat een aanfluiting en weg met Rutte. Aankomende Woensdag komt er een nieuw coronadebat ivm de snel oplopende besmettingen, wellicht zal het ook over het "excuses" moment gaan.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.