De vijf nieuwe maatregelen waar Emmanuel Macron over heeft nagedacht

Gepubliceerd op 12 juli 2021 om 11:21

Foto: Emmanuel Macron en Mark Rutte ©EPA / ©Ian Langsdon

Verplichtend vaccineren, gezondheidspaspoort of opschroeven van isolatiemaatregelen... Emmanuel Macron zal zoals verwacht vandaag deze nieuwe beperkende maatregelen aankondigen.

Verplicht vaccineren van hulpverleners, gezondheidspas uitbreiden? Dit allemaal om de dreiging van de "Delta-variant", daarom zou Emmanuel Macron vandaag nieuwe beperkende maatregelen aankondigen hij wil een vierde golf van de epidemie te voorkomen.

De leider zal de Fransen vandaag 20.00 uur toespreken en de maatregelen die 's ochtends zijn genomen, presenteren tijdens een uitzonderlijke defensieraad.

Verplichte vaccinatie voor meerdere beroepen

Al een paar dagen staat het in de middelpunt van de discussie moet verplicht vaccineren van zorg/hulpverleners worden genoemd of toch niet. Het is "een zeer noodzakelijke en legitieme hypothese", sprak de staatssecretaris voor Europese Zaken, Clément Beaune, gisteren tijdens de "Grand Rendez-vous" Europe 1 / CNews / Les Echos.

Als verplicht vaccineren zich zou kunnen uitstrekken tot andere beroepen die in contact staan ​​met de (kwetsbare) mensen met name op het gebied van medisch-sociaal of transport, zou dit dan niet alle Fransen moeten betreffen. Stelt de minister van Volksgezondheid Olivier Véran is " hij is geen voorstander van verplichtingen", legde hij uit op Radio J, in tegenstelling tot de Academie voor Geneeskunde zijn kunnen niet wachten.

Verlenging van de gezondheidspas

Naast het verplicht vaccineren zou Emmanuel Macron een aanscherping van de beperkingen kunnen inzetten, waarschijnlijk zo komt er waarschijnlijk een verlenging van de gezondheidspas.

Momenteel is deze gezondheidspas volgens Frankrijk nodig om naar ruimtes met meer dan 1000 mensen te gaan of om te kunnen reizen. Deze 1000 mensen regelen word verlaagd. Dat is het advies van de Wetenschappelijke Raad. Het zou zich ook kunnen uitbreiden tot nieuwe ruimtes zoals restaurants, bars, bioscopen of zelfs sporthallen.

Dit was het einde van gratis toegang voor bepaalde tests

Een andere idee werd geopperd: een einde maken aan het gratis gebruik van zogenaamde comfort-PCR- en antigeentests, dat wil zeggen die in het kader van de gezondheidspas worden uitgevoerd. Aan de andere kant zouden de tests vergoed kunnen blijven voor mensen die lijden bv astma, COPD, hooikoorts de ziektes die Covid-19 symptomen lijken.

Deze "comforttests" betalen buitenlandse reizigers al die vanaf vandaag naar Frankrijk komen aan de kant van de luchthavens van Parijs, de kosten is een voorbeeld van wat het voor iedereen zou kunnen kosten: 50 euro voor een PCR-test, 30 euro voor een antigeentest.

Quarantaine maatregelen opschroeven

De directie kwam ook met de mogelijkheid  om de quarantainemaatregelen voor mensen met Covid-19 te verlengen. Deze maatregel is echter moeilijker uitvoerbaar omdat er veel uitvoerbare vragen aan verbonden zijn: hoe financier je quarantaine in een hotel bijvoorbeeld? hoe kun je de controles versterken? Hoe ga je mensen verplichten om in zo'n hotel te plaatsen?

Grensbeperkingen

De kers op de taat zou de mogelijke grensbeperkingen kunnen zijn die hij wil gaan  aangekondigen. Donderdag had de staatssecretaris van Europese Zaken, Clément Beaune, ten strengste aangeraden om "Spanje en Portugal te verbieden" voor de feestdagen. Het zou dan ook betrekking kunnen hebben op andere landen van de Maghreb, waar de epidemie opnieuw sterk begint op te laaien.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.