Moet Hugo de Jonge aftreden? Mark Rutte reageerd geïrriteerd op journalist SBS6

Gepubliceerd op 11 juli 2021 om 03:13

Foto: Persconferentie ©ANP

Moet Hugo de jonge aftreden?

Een doodnormale vraag zou je denken, maar daar is Mark Rutte het niet mee eens "Hugo de Jonge gaat niet aftreden omdat ik dat niet nodig vind, verre van namelijk"

Zo stelde SBS6 misschien wel de beste vragen van de hele persconferentie, ze laten duidelijk merken dat ze niet altijd achter de politiek staan. Hart van Nederland wil het gewoon weten: "Vind u dat u nog aan kan blijven luid de eerste vraag van SBS6", De Jonge lacht het weg en antwoord "Het lijkt me praktisch" de journalist is niet tevreden en vraagt door: Het is niet helemaal goed gegaan de afgelopen weken toch? Welke fouten rekent u uzelf aan?

Hugo de Jonge probeerd op zijn manier uit te leggen wat er gebeurd is maar echt duidelijker word het niet. Waarom blijken de nieuwe regels vooral het gevolg van slecht werkende, onduidelijke of nutteloze maatregelen die Mark Rutte en Hugo de Jonge zelf genomen hebben ondanks dat het advies van het OMT genuanceerder is ? Waarom worden zij boos op het moment dat een SBS-journalist over hún functioneren begint? Het word tijd dat deze twee mannen een functie elders zoeken?

Beeld: persconferentie 09-07-2021 ©geenstijl


Reactie plaatsen

Reacties

Hans Ringenier
5 maanden geleden

Weg met die incompetente sukkels!

LucieHavik
5 maanden geleden

Hugo weg ,maar er zijn er meer die daar weg moeten

T elsenaar
5 maanden geleden

Aftreden en nieuwe verkiezingen

Erwin Beerman
5 maanden geleden

Ze moeten beide per direct opstappen. Telkens verschuilen ze achter een nieuwe ernstige variant, zonder dat dit in werkelijkheid ze is. Ze weten zelf niet en ook hun dieren virologen weten niet wat ze zeggen en doen. Alle tabellen kloppen vanaf het begin niet. Ook de klasse A is onjuist voor dit virus, maar houden ze wel aan. En als ze fouten maken, verschuilen ze zich achter zaken waarin ze zichzelf tegenspreken. Rutte reageert zoals hijzelf is en houd de hand boven zijn hoofd.

Marianna Hochstenbach
5 maanden geleden

De hele regering moet aftreden. En er moeten nieuwe verkiezingen komen. Er word fout op fout gemaakt en ze nemen geen enkele verantwoording. Slappe hap

Ted Koek
5 maanden geleden

Weg allemaal nieuwe verkiezingen.

Hennie vork boer
5 maanden geleden

Ze hadden al weg moeten wezen. Op naar nieuwe verkiezingen

Dave Huiszoon
5 maanden geleden

Pleur op stelletje Klaus Schwab likkende honden. Doodstraf voor jullie voor misdaden tegen de mensheid.

Claudia Klaver
5 maanden geleden

Rutte en de Jonge zijn al afgetreden, dat is demissionair. Ik snap niet dat met zoveel tegenstand van het volk (dat is niet meer het parlement, die vertegenwoordigen ons al heel lang niet meer) de heren Rutte en de Jonge nog blijven doen alsof ze het geweldig doen. Dat heet een bord voor je kop.