RTL boulevard vanavond afgelast in verband met serieuze dreiging, studio is ontruimd uit voorzorg

Gepubliceerd op 10 juli 2021 om 18:46

Peter R. de Vries bij RTL Boulevard vlak voor de aanslag. © RTL

Uitzending RTL Boulevard afgelast vanwege ernstige dreiging, studio is ontruimd

De uitzending van RTL Boulevard word vanavond niet uitgezonden, dus geen live uitzending, dit vanwege een ernstige en serieus te nemen dreiging. De studio van Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam is meteen ontruimd en word zichtbaar en onzichtbaar beveiligd.

Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries vlak na de uitzending van RTL Boulevard met 5 kogels neergeschoten op straat, waarvan er 1 in het hoofd hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis en zijn situatie is niets veranderd ten opzichte van afgelopen dinsdag wat we wel weten is dat hij zelfstandig ademt .

De redactie van RTL Boulevard kreeg deze informatie afkomstig van de driehoek, te horen van burgemeester, politie en van het openbaar ministerie in Amsterdam. Daarom heeft RTL het besluit genomen om vanavond geen live uitzending te draaien zeker niet vanaf het Leidseplein. De studio van Boulevard is inmiddels ontruimd uit voorzorg, de dreiging is serieus!

Vanavond wordt er een herhaling uitgezonden van RTL boulevard, zij hebben daarom gekozen voor de uitzending van afgelopen woensdag, toen werd er een ode gebracht aan hun collega Peter R. de Vries.

Minister Grapperhaus aflasten RTL boulevard: 'Ingrijpend en heftig'

Demissionair minister van justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus noemt het een 'ingrijpend en heftig besluit' van de redactie van RTL Boulevard om geen live-uitzending te draaien vanavond. "Ik sta in contact met de lokale driehoek van Amsterdam en daarnaast voer ik ook gesprekken met de redactie van RTL Boulevard en de directie van RTL Nederland. Er worden zichtbare en onzichtbare voorzorgs maatregelen getroffen."

Vele politici en bn'ers gooien het nu op de persvrijheid, maar dit is gewoon onbekende terreur uit een hoek wat niks te maken heeft met de vrijheid van een journalist!!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.