Stadhuis in Arnhem gaat vega, weg met de gehaktbal

Gepubliceerd op 9 juli 2021 om 10:04

In het stadhuis van Arnhem stappen ze over op vegetarisch

Vegetarisch eten wordt de nieuwe norm en vlees ja dat komt er alleen als er uitdrukkelijk om word gevraagd. Daarmee krijgt het extreem linkse GroenLinks toch zijn zin.

Dat meldt De Gelderlander. Afgelopen woensdag stond een meerderheid in de gemeenteraad achter het voorstel van GL-raadslid Muriël Simonis. Simonis wil dat alle ambtenaren op het stadhuis voortaan vooral plantaardige producten gaat eten. Dat geldt voor zoal lunches, feesten, borrels maar ook op de evenementen.

Naast het plantaardige gezweef wil de politica dat het eten op het stadhuis ook van de lokale en biologische herkomst is en moet er iets gedaan worden tegen voedsel wat verspild word. Arhnem is niet de eerste gemeente die dit doorzet, Ede en Wageningen, gingen Arhnem, de hoofdstad van Gelderland al voor.

Twee jaar geleden wilde GL samen met de PvdD en de Arnhemse Ouderen Partij ook al dat er over werd gestapt op de vegetarische hap. toendertijd het minder succes. 

PVV-raadslid Coen Verheij is niet blij met de nieuwe menuplannen

PVV-raadslid Coen Verheij nog amused met de nieuwe menukaart en noemt het idee ’vegetarisch gedram’. Verheij is boos op Simonis dat zij voor mensen bepaald of ze vlees eten of niet. Steffenie Pape van de VVD vindt dat keuzevrijheid standaard moet blijven.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.