De twee Verdachte daders "moordaanslag" Peter R de Vries komen uit Gelderland

Gepubliceerd op 7 juli 2021 om 10:35

Daders komen uit Gelderland

De Twee verdachten personen van de moordaanslag op Peter R. de Vries zijn afkomstig uit Gelderland. Het zou gaan om twee mannen tussen de 20 en 30 jaar uit Tiel en Maurik. 

Peter R. de Vries werd gisteren avond rond 19.30 uur in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten met 5 kogels waarvan 1 in het hoofd dit heeft de politie bevestigd. De misdaadjournalist is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie heeft een massale klopjacht gehouden  op de daders. Kort na de moordpoging op de Vries werden drie mannen aangehouden. De mannen uit Gelderland zaten naar alle waarschijnlijkheid in de auto die op de A4 door arrestatieteams werd afgesneden. Gister avond bevestigde de  politie is dat een van de inzittenden de vermoedelijke schutter zou zijn. Verder werd er Amsterdam-Oost gisteravond een derde verdachte opgepakt.

Over wie het zijn en welke afkomst de verdachte zouden hebben en het mogelijke motief wilden politie en justitie gisteravond  nog niets vertellen ivm het onderzoek. De politieman uit Amsterdam Frank Paauw noemde de auto waarmee de twee verdachten zijn gevlucht ‘hun grootste lead op dit moment’. 

Zie hier de persconferentie over de moordaanslag op Peter R de Vries⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.