Geert Wilders, verliest hoger beroep om "minder minder minder" uitspraak

Gepubliceerd op 6 juli 2021 om 13:59

Foto: Geert Wilders en advocaten ©ANP

Geert Wilders verliest hoger beroep "minder minder" uitspraak is groeps belediging

De veroordeling voor groepsbelediging in verband met zijn 'Minder, minder'-uitspraak over Marokkanen gaat in stand blijven. Voor Geert Wilders is in de uitspraak van de Hoge Raad geen hoger beroep meer mogelijk.

Geen vrijheid van meningsuiting dus in Nederland. Wilders werd in september vorig jaar in het hoger beroep al schuldig verklaard aan groepsbelediging, maar hij heeft geen straf opgelegd gekregen. U weet denk ik nog wel dat hij in 2014 tijdens een verkiezingsbijeenkomst de aanwezigen een vraag stelde in de zaal of ze "meer of minder Marokkanen" wilden. Nadat zijn publiek "minder, minder!" begon te roepen, antwoordde hij: "Dan gaan we dat regelen." 

Wilders plaatste op Twitter het volgende  bericht: "Morgen uitspraak Hoge Raad over minder-minder. Dan zal blijken hoe corrupt NL is. Mag Akwasi ongestraft tot moord oproepen, Rutte liegen en bedriegen en Kaag met belastinggeld/docu de verkiezingen beïnvloeden terwijl de oppositieleider wordt veroordeeld voor een Marokkanen-vraag?"

Nu is het dat antwoord dus bekend. Wilders laat.op Twitter weten dat de uitspraak goed laat zien 'dat de rechtsstaat in Nederland failliet is':  "Ze willen mij gewoon de mond snoeren, maar ik zal nooit zwijgen. Ze kunnen mij veroordelen, maar ik zal de waarheid altijd blijven spreken."


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.