geen wappie, doodnormale jongen (22) blies corona-post in Beek en Donk op: ‘Ik was woedend'

Gepubliceerd op 6 juli 2021 om 10:32

Dit was de corona testlocatie in Beek en Donk na het incident © Fotopersburo Bert Jansen/Harrie Grijseels

Oma overleden aan corona en opa had verschijnselen van het virus.

Opa kon maar niet worden getest. Dat was de rede dat een 22-jarige jongen uit afkomstig uit Gemert samen met zijn Helmondse kameraad (26) de coronatest locatie in Beek en Donk vernield heeft. 

De twee jonge mannen stonden deze maandag voor de rechtbank. "Ik had meteen in de gaten toen ik de harde knallen hoorde, dit is foute boel”, zo verklaarde de 22-jarige jongen uit Gemert aan de rechter. Beide jongens hebben bekend en tonen veel spijt van hun daad. 

Ik had teveel gedronken: "er knapte iets bij mij"

Maar waarom hebben ze het dan eigenlijk gedaan, zo luidt de vraag van de rechtbank. ,,Ik had ontzettend veel alcohol gedronken en was zo boos, woedend zelfs” antwoordt de Gemertenaar. Hij was woedend' omdat hij korte tijd voor de daad zijn oma had verloren aan corona. Hij wilde graag bij zijn opa zijn om hem een hart onder de riem te steken maar mocht niet bij hem komen ivm besmettings gevaar. Opa had klachten van corona maar kon toen nog niet worden getest. ,,Er knapte iets in mijn hoofd toen ik op social media vernam dat er in Beek en Donk een teststraat was neergezet.” 

Het opblazen van de corona-test locatie  (ED) 

Het was echt geen vooropgezet plan. Hij was die avond met wat vrienden gaan drinken in een park in Beek en Donk. Toen hij ook nog eens een boete kreeg voor samenscholing, was het hek van de dam, zijn bloed kookte.

De Helmonder was één van de vrienden waarmee hij was gaan drinken. Hij was nog niet aanwezig toen de rest een boete kreeg, Eenmaal aangekomen in het park dronk hij stevig door. ,,Hij was helemaal van de kaart zo dronken, zo erg zelfs dat ik niet meer wist wat ik deed”, geeft hij eerlijk aan bij de rechter. 

Wel weet hij zich nog iets te herinneren dat zijn vriend boos was, razend zelfs. ,,Hij heeft enkele keren aangegeven dat hij de controle aan het verliezen was.” Op weg naar de slaapplek van de Gemertenaar kwamen de twee langs de corona-test locatie. Deze werd met drie cobra’s (illegaal knalvuurwerk) de lucht in geblazen.

Uitspraak rechter komt over twee weken.

Wappies, dat zijn het

Het zouden wappies gedaan hebben las je op de sociale media zij kregen de schuld, de Aso's, schorem je kon het zo gek niet noemen. Wat blijkt is het een jongen van 22 die boos is omdat er niet getest kon worden. Zo kun je zien dat er enorme polarisatie heerst in de samenleving, dit is een trieste zaak veroorzaakt door de overheid.

Lees hier enkele reacties van het afgelopen jaar op dit incident, ⬇️

Foto: enkele reacties van mensen op dit incident van afgelopen jaar (namen weggelaten ivm privacy)

Beelden: Beek en Donk aanslag teststraat ©omroepbranbant


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.