'Deltavariant zorgt niet voor nieuwe lockdown’ zegt Diederik Gommers

Gepubliceerd op 5 juli 2021 om 12:33

Foto: Diederik Gommers, ©Maartje Geels

Delta variant, zorgt niet voor vierde golf

Diverse politieke personen, zoals Hugo de Jonge, Mark Rutte, Tamara van Ark, zijn alweer bang voor nieuwe variant namelijk de "deltavariant" van het coronavirus, maar ze kunnen opgelucht ademhalen volgens Diederik Gommers hoeven ze niet bang te zijn.

De deltavariant van het coronavirus gaat al een poosje rond op de wereld en in Nederland heeft de nieuwe variant van corona inmiddels ook zijn eerste slachtoffers gemaakt. De deltavariant is 15% besmettelijker dan de Britse variant denken wetenschappers, die dan weer 33% besmettelijker is dan het oorspronkelijke virus waarmee de ellende allemaal is begonnen in maart 2020. Met een hogere besmettingsgraad kan het virus veel sneller voor een piek gaan zorgen in de besmettingen, dat natuurlijk dan weer zorgen baart bij mensen. Zo ook bij de politici, zoals Hugo de Jonge, hij sprak al weer over terug draaien van maatregelen om de verspreiding van de Deltavariant tegen te gaan.

Geen zorgen Hugo, Diederik is arts die weet het wel

Volgens Diederik Gommers moeten we ons daar geen zorgen over gaan maken. Er zijn meer als genoeg mensen al gevaccineerd, en zij hoeven zich al helemaal niet druk te maken. “Als je voldoende antistoffen hebt, loop je echt geen gevaar. Je kunt het virus altijd krijgen, maar wordt hier niet meer ziek van.”

Ook andere mensen die geen prik hebben gehad of niet willen, lopen bijna geen risico. “Wanneer de vaccinatiegraad voor volwassenen 75 procent is, is 25 procent van de 12 miljoen volwassenen niet gevaccineerd. Er zijn dan hooguit 3 miljoen mensen die de deltavariant nog zouden kunnen krijgen. Dat risico is wel zo laag dat is echt niet te vergelijken met wat 2020 het geval was”, zo sprak de IC-arts.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.