Amerikaan krijgt Gratie nadat hij in 1981 overval pleegde met een waterpistool

Gepubliceerd op 5 juli 2021 om 11:21

Foto:  Arkansas Department of Corrections ©Rolf kaestel

Amerikaan krijgt na 40 jaar gratie

Een Amerikaanse man die in 1981 een taco-shop in het Amerikaanse Fort Smith overviel met een waterpistool, komt nu vrij. Hij is inmiddels 70-jaar, Rolf Kaestel had voor het plegen van de overval een levenslange gevangenisstraf gekregen en mag na 40 jaar de gevangenis verlaten.

De gouverneur van Arkansas heeft naar buiten gebracht dat de man voorwaardelijk vrij gaat komen. Nadat het naar buiten is gebracht is een periode van 30 dagen van start gegaan waarin mensen kritiek mogen leveren op het besluit wat is genomen, daarna wordt het meestal definitief.

264 dollar, maakte hij buit

Kaestel, die bij zijn overval in het jaar 1981, 264 dollar had buitgemaakt door een overval, had al vijf keer eerder een verzoek ingediend voor vervroegde vrijlating. In zijn laatste smeekbede schreef hij: "Ik heb nu misschien nog wat energieke en productieve jaren te gaan, waarin ik een zinvolle bijdrage kan gaan leveren aan de maatschappij."

 

 

Volgens de gouverneur had justitie geen bezwaar tegen de vrijlating. Ook de medewerker van de taco-shop die door hem was beroofd, heeft opgeroepen de man vrij te laten.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.