Demonstratie Den-haag, eindigt met veel blauwe plekken, botbreuken en een bloedend hoofd

Gepubliceerd op 5 juli 2021 om 09:06

Foto: 4 stromen demonstratie, water, lucht, aarde, vuur

Demonstratie Den-haag, eindigt met veel blauwe plekken, botbreuken en een bloedend hoofd

De politie in Den Haag treedt hard op, op meerdere plekken in de stad tegen "spontane maar vreedzame demonstranten", Op vele beelden is te zien hoe de politie en demonstranten slaags raken, buiten proportioneel veel word er geslagen door de politie. Zover bekend is één demonstrant aangehouden.

Er zijn wel een aantal mensen flink gewoon geraakt, zo zie je in een van de gemaakte beelden van Video in Verzet (bekende live streamer demoland) dat een wat oudere mevrouw huilend aan komt lopen met enorme pijn, "de politie heeft de wapenstok gebruikt om een dame van 60/70jr af te remmen". Hoor je de streamer spuien.

Ook hebben we beelden gezien van een man met een bebloed hoofd die hard handig terug werd geduwd in de menigte, en mensen die het uitschreeuwde van de pijn door de klappen van de wapen stokken, dit tot botbreuken toe.

De betrokken agenten met wapenstokken zijn van plan aangifte te doen van het tegen hen gebruikte geweld. Er zijn helemaal geen agenten gewond geraakt, dus aangifte?

In de binnenstad mag niet worden gedemonstreerd door mensen die tegen de corona maatregelen zijn, bij Extinction Rebellion is dit anders zij zitten vreedzaam op de weg, of plakken zich vast aan een stoeptegel/gebouw. De agenten wilden de over gebleven demonstranten richting het Malieveld krijgen. Dat is de plek die door burgemeester Jan van Zanen speciaal is aangewezen. 

Zoals je op de beelden ziet gaat dit niet echt vreedzaam de politie agenten duwen en slaan er behoorlijk op los! Zelf de aanwezige pers word niet ontzien.

Sommige demonstranten dragen "leuke" shirts met daarop de tekst 'hart voor vrijheid'. De demonstranten hadden zich op verschillende plekken verzameld, onder meer in de Grote Marktstraat, en op het Spui. Het was de bedoeling om vanuit 4 stromen naar de eindplek te lopen en daar te eindigen, helaas werd dit niet toegestaan en ondemocratisch beëindigt.


Demonstratie was niet aangemeld

De politie heeft laten weten dat de ME alleen heeft opgetreden tegen mensen die zich niet aan instructies hebben gehouden. Volgens de gemeente en politie was de demonstratie niet aangemeld. Er waren volgens lokale bronnen hondertal agenten, honden en ME aanwezig in de binnenstad. De paarden hebben we niet gezien.

De reden waarom de demonstranten op de been waren is volgens de politie niet bekend, zo laat een politiewoordvoerder weten aan NU.nl. Wat niet helemaal waar is de politie kijkt namelijk overal in mee Telegram, Whatsapp, Facebook etc deze demonstratie was al heel lang bekend ook bij de politie, zeggen onze bronnen.

Het was een zwarte dag 04-07-2021.

Bekijk hier enkele beelden ⬇️


Beeld: ©Video in verzet, Den-Haag


Beeld: ©Video in verzet, Den-Haag


Beeld: ©onrecht tv, Den-Haag


Beeld: ©onrecht tv, Den-Haag


Reacties sociale media

De meningen in de samenleving zijn verdeeld, er zijn veel onbegrip reacties geweest met vragen, Was dit nu nodig? Waarom zoveel geweld? Slapen jullie nog goed straks agenten?. Maar ook veel beterschap wensen naar de demonstranten, een enkeling laat een boze (haat) reactie achter:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.