110 besmettingen/uitslagen Enschede, 'QR-codes zijn doorgestuurd'

Gepubliceerd op 3 juli 2021 om 20:55

Foto: Aspen Valley in Enschede © GinoPress B.V.

110 besmettingen ook vastgesteld na avondje uit in Enschede, 'QR-codes zijn doorgestuurd'

Door een feest vorige week zaterdag bij nachtclub Aspen Valley in Enschede zijn 110 jongeren vermoedelijk besmet geraakt met corona, dat is gebleken uit cijfers die vandaag naar buiten zijn gekomen. "Er zijn geruchten dat jongeren bij de betrokken club zich niet aan alle maatregelen hebben gehouden", dat verklaard een woordvoerder van de gemeente Enschede.

"De QR-codes zouden onderling zijn gebruikt. Ook zouden de jongeren die de club bezochten naar binnen en naar buiten zijn gelopen. Dat is niet de bedoeling, het de bedoeling dat je binnen blijft als je er bent", zegt een woordvoerder.

Volgens de woordvoerder is de gemeente erboven op.gedoken, Er zijn geen meldingen van ernstig zieke mensen, maar volgens hem is dit wel een signaal dat we nog steeds op moeten letten en waakzaam morgen blijven, de pandemie is nog niet voorbij. 

Er worden meer besmettingen verwachtndoor lopend bron en contact onderzoek

De schatting is dat ongeveer 800 jongeren aanwezig waren in de nachtclub van Aspen Valley op de avond van de besmettingen. GGD Twente meldde gisteren dat er zo'n zestig nieuwe besmettingen specifiek te linken zijn aan de nachtclub.

Ze gaan er al vanuit dat het aantal besmettingen de komende dagen verder zal stijgen, puur omdat het bron- en contactonderzoek door loopt. De GGD roept met hand en tand op dat alle bezoekers zich moeten laten testen, ook als ze geen klachten hebben. Dit om er zeker van te zijn dat je niemand anders besmet.

De eigenaar van Aspen Valley heeft uit zichzelf maar besloten voorlopig op slot te gaan. Dat bevestigt de club aan RTL Nieuws.

Wel vragen wij ons af of dit daadwerkelijk vrijwillig gegaan is gegaan, aangezien wij van Independent-News uit meerdere hoeken te horen krijgen dat clubs en cafés gesloten worden ivm met besmettingen.

Heeft u tips of weetjes? Stuur gerust een mail


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.