Hugo de Jonge, snapt het verzet niet tegen de coronamaatregelen en vaccinatie

Gepubliceerd op 3 juli 2021 om 10:06

Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (CDA). © ANP

Hugo de Jonge snap het verzet van de Nederlanders niet

Demissionair minister Hugo de Jonge van VWS kan er met zijn verstand niet bij dat de mensen die zich afzetten tegen de coronamaatregelen zich ook niet willen laten vaccineren. Volgens minister prikgraag de Jonge is vaccineren echt de enige uitweg uit deze coronacrisis, dat zegt hij met volle arrogantie tegen NU.nl.

„Mensen die zich niet laten vaccineren, willen ook geen maatregelen. Maar juiste deze 2 maken de weg uit de crisis. Dat is heel verdacht en raar. Het kan gewoonweg niet allebei”, zegt De Jonge tegen de nu.nl. „Het heeft iets "decadents" om te denken dat je nee kunt zeggen tegen het enige middel dat ons uit deze crisis helpt, maar je tegelijkertijd wel wilt rekenen op de solidariteit van anderen die zich wel laten vaccineren.”

„Er is een coronamoeheid ontstaan. De mensen zijn  boos uit machteloosheid. Dat kan ik enigzins wel begrijpen”, aldus De Jonge. „Maar ik kan er met mijn verstand niet bij dat je niet helpt om dat nare virus in te dammen door je gewoon te laten vaccineren net als ieder ander, en dat je dan tegelijkertijd gaat klagen dat je de maatregelen ook niet wilt.”

Het kan niet allebei tegelijk, gewoon prikken en niet zeuren, is eigenlijk wat de minister hier dus zegt.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.