Wybren van Haga richt eigen partij op na zetelroof FVD

Gepubliceerd op 2 juli 2021 om 23:33

Foto: Wybren van Haga ©ANP

Voormalig FvD-Kamerlid Wybren van Haga begint een eigen politieke partij

De partij gaat Belang van Nederland heten, afgekort BV NL.

Van Haga heeft sinds hij is weggegaan van Forum voor Democratie samen met Olaf Ephraim en Hans Smolders een partijloze groep in de Tweede Kamer onder de naam Groep van Haga.

Het komt niet uit de lucht vallen want eerder gaf hij al eens aan een nieuwe partij op rechts te willen starten. Uit gegevens die de Kamer van Koophandel heeft verstrekt blijkt dat hij dan eindelijk zover is. Onder de nieuwe naam BV NL wil hij verder in de Tweede kamer.

Van Haga ging bij FvD weg op Hemelvaartsdag. Dile aanleiding was dat de vergelijking die FvD-partijleider Thierry Baudet had gemaakt tussen de coronamaatregelen en de Tweede Wereldoorlog door middel van een poster.

Volgens de Telegraaf  is te oren gekomen dat het al wat langer irritaties waren tussen Van Haga en Baudet. In de fractie van FVD werden coronamaatregelen niet nageleeft, iets wat Van Haga en zijn medestanders niet lekker zat, en dat terwijl ze strijden tegen de maatregelen en van Haga ook vaker niet dan wel een mondkapje droeg, wat er van waar is wat de Telegraaf vermeld is niet bekend.

Van Haga is in de Tweede Kamer als VVD’er gestart. Daar moest hij in 2019 de partij verlaten. De fractie vond dat hij op moest verdwijnen, omdat hij zich ondanks eerdere vermaningen niet zou houden aan integriteitsafspraken van zijn werk voor de VVD en zijn werk als vastgoedverhuurder van het bedrijf met de naam Sjopperdepop.

Van Haga besloot te vertrekken en zat een tijdje als groep van Haga in de Tweede kamer en sloot zich uiteindelijk aan bij FvD, waar hij na de verkiezingen zetelroof pleegde samen met Ephraim, en Smolders omdat het ook bij FVD niet boterde.

Hij gaat het nu opnieuw proberen met zijn eigen partij BV NL. Eerder sprak hij daarover: „Je ziet gewoon met eigen ogen dat de VVD een linkse partij is geworden en dat de PVV, FVD, JA21 en ook de SGP in de extreme rechtse hoek zitten.”  en daartussen is genoeg ruimte voor een partij die rechtser is dan de VVD, maar minder Extreem dan de andere rechtse partijen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.