‘Discotheek in Enschede, mogelijke coronabrandhaard’

Gepubliceerd op 1 juli 2021 om 18:48

Foto: ©Cees Elzenga / hetoog.nl

Waarschijnlijk is een discotheek in Enschede eenbcoronabrandhaard geweest.

Meerdere jongeren vertellen aan RTV Oost dat ze afgelopen zaterdag op een feest zijn geweest waar ze waarschijnlijk besmet zijn geraakt met corona. Het is onbekend om hoeveel besmettingen het gaat.

Een groot feest van zaterdagnacht in de discotheek van Enschede, Aspen Valley was de eerste in ruim anderhalf jaar. Daar waren ongeveer 800 mensen/jongeren bij aanwezig, zij hebben zich vooraf moeten laten testen. Bedrijfsleider De Vlaming heeft veel berichten ontvangen van mensen die beweren besmet te zijn geraakt in zijn discotheek. “We weten nog niet of de besmetting daadwerkelijk hier heeft plaatsgevonden, we hebben namelijk nog geen contact gehad met de GGD.”

Een van de bezoekers geeft aan zaterdagmiddag negatief te zijn getest maar een dag later kwamen coronaklachten opzetten. Ze is enkele dagen later positief getest op corona. “Ik ben eerder niet met anderen in contact geweest en veel vriendinnen hebben het nu ook het virus te maken. Zij waren ook allemaal in de discotheek aanwezig”, zegt ze. 

De GGD was nog niet bereikbaar voor commentaar.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.