Marechaussee heeft drie kinderen gered uit hete auto bij teststraat Schiphol: ’één kindje was niet meer aanspreekbaar’

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 13:55

Foto: ©omroepwest

Als je maar op vakantie kunt toch?

De marechaussee heeft zich zondag ingezet en drie kindjes uit een snik hete auto gehaald, deze auto stond geparkeerd bij de teststraat op de luchthaven van Schiphol. De kinderen konden niet uit hun zelf uit de auto komen, het moment was zelfs zo erg dat één van de kinderen geen reactie gaf en niet aanspreekbaar was.

„We zagen ter plaatse dat er 3 kindjes opgesloten zaten in de snik hete auto de buitentemperatuur was 29-30 graden”, dat staat er geschreven in de marechaussee op instagram. „De kinderen konden niet zelfstandig uit de auto en zelfs 1 van de kinderen reageerde niet op aanspreken”.

Een raam van de auto is ingetikt door de marechaussee om via de kant van bijrijder de kinderen uit de snik hete auto te krijgen. „Gelukkig maakten de kinderen het verder goed.”

Waarschuwing, laat nooit geen dier of kind in de auto

In het bericht waarschuwt de marechaussee er tevens voor geen jonge kinderen en huisdieren achter te laten in een auto omdat de temperatuur van een auto heel snel kan oplopen

Ook al ben je zo terug of ook al blijf je zicht houden op de auto: laat je kinderen niet achter! Baby's en kinderen kunnen hun warmte ontzettend slecht kwijt. Hun lichaamstemperatuur loopt een stuk sneller op dan dat dat bij een volwassenebhet geval is en vergeet niet een lichaamstemperatuur van 42+ graden kan dodelijk zijn!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.