Abdirahman J., 24, stak negen vrouwen neer, moeder overlijd met dochtertje aan haar zijde

Gepubliceerd op 27 juni 2021 om 21:05

Foto: Abdirahman J. (24) © privécollectie

Zijn bloedbad duurde slechts luttele minuten! 

In die luttele minuten ging Abdirahman J. (24) in Würzburg (Beieren) drie vrouwen (24, 49, 82) met een mes te lijf en verwondde zes anderen, twee  van deze vrouwen zijn nog steeds in levensgevaar. De aanvaller richtte zich uiteindelijk alleen op vrouwen!

Abdirahman J. gaat in het centrum naar een Woolworth-filiaal deze ligt aan de Kaiserstrasse. Op de afdeling huishoudelijke artikelen vraagt hij aan een verkoopster (49): "Waar zijn de messen?"

Foto: plaats waar de moorden werden gepleegd ©Karl-Josef Hildenbrand / dpa

De 24 jarige Somaliër pakte het mes met het langste lemmet (13 centimeter) en steekt daarmee de verkoopster een flink aantal keren ! De vrouw sterft uiteindelijk in het warenhuis.

Dan valt Abdirahman J. een gepensioneerde (82) en de (24) jarige aan. Volgens informatie van BILD am SONNTAG beschermde de 24-jarige haar dochter nog tegen de aanval van de aanvaller!

Foto: Politieagenten hebben sporen van de moord op straat veilig gesteld. ©Fredrikvon Erichse

Ze viel toen onder het bloed op straat neer en overleefde het ook niet, ze werd neergestoken waar haar 4 jarige dochtertje bij was. Omstanders zeggen geven aan dat hij tijdens de aanslag in het warenhuis de jihadistische strijdkreet "Allahu akbar" (God is groot) in de rondte schreeuwde. Hij zou zijn slachtoffers specifiek in de hals en nek hebben gestoken.

Foto: plaats delict ©maps4news

Politie arriveerd

De allereerste politieagenten arriveren op het Barbarossaplatz. Op dat moment was de dader bezig andere voorbijgangers aan te vallen . Maar dit keer wordt hij tegengehouden door een groep heldhaftige mannen, op de kruising van Oberthürstrasse en Kolpingstrasse (170 meter van het Woolworth filliaal). Ze vallen de dader uiteindelijk aan met stoelen, een bezemsteel, gebroken takken en boodschappentassen. 

Foto: Dader met lemmet ©deBILT

De eerste melding van de politie gaat via Twitter: “Momenteel is er een grote politie-operatie in Würzburg. Delen rond Barbarossaplatz zijn afgesloten. Vermijd dit gebied alstublieft."

8 spoedarsten waren ter plaatse, die de gewonden hebben verzorgt en naar de omliggende ziekenhuizen hebben gebracht. In een restaurant aan de Barbarossaplatz is een plek voor de nabestaanden van de slachtoffers ingericht. Daar worden de eerste getuigen ook gehoord.

Aanhanger "ISIS" haatleuzen en gebedskleed gevonden

Een ondersteuningsteam uit Dachau stormt de daklozenopvang binnen waar Abdirahman J. in een kamertje op de derde verdieping woonachtig zou zijn.

De agenten vonden een gebedskleed en ISIS-propagandamateriaal in zijn kamer. Armin Kühnert, chef van de Kripo: “We hebben bewijs van geschreven haatboodschappen (vooral aan vrouwen), die hebben we in bewaring. Het is nog niet onderzocht."

Op zaterdag vaardigde een onderzoeksrechter een arrestatiebevel uit voor moord, in drie gevallen. En poging tot moord en gevaarlijk lichamelijk letsel in zes gevallen en opzettelijke mishandeling in een ander.

Foto: kaarsen aangestoken, woolworth filliaal  ©Karl-Josef Hildenbrand / dpa


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.