"Sywert is een kleine vis" aldus van Houwelingen (FVD)

Gepubliceerd op 27 juni 2021 om 10:14

Foto: Debat Pepijn van Houwelingen (FVD)

FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen beweerd dat er bij het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) sprake van kartelvorming en 'handelen zij met zichzelf'. 'Sywert is een kleine vis, er wordt een schaduw gordijn dichtgedaan bij het ministerie, wij gaan door tot we dit tot op de bodem hebben uitgezocht', zegt hij in dr Kelder en Co op NPOradio1.

"Sywert is een kleine vis"

De aanleiding om fit te besprrken kwam door de gezondheidscampagne die ingezet word 'Fit op jouw manier'. Van Houwelingen geeft aan dat het een te veel dure campagne is, omdat er ook maar een schamele 50.000 mensen de website hebben bezocht, kost dat ons ministerie VWS volgens de politicus omgerekend 60 euro per bezoeker. 'En hoeveel procent gaat er uiteindelijk iets mee doen?'

'Met zichzelf handel gedreven'

Van Houwelingen gaat de vraag nog duidelijker uitrekken en wil weten hoe keurig het ministerie van VWS haar geld het afgelopen jaar nu eigenlijk heeft rondgestrooid. Hij noemt de Sywert-gate bijvoorbeeld al.

'Hij is volgens van Houwelingen maar een kleine vis. Wat daar werkelijk gaande is, en daar hebben we goed onderbouwende en betrouwbare aanwijzingen voor, we weten namelijk al dat in het Landelijk Consortium Hulpgoederen, handel hebben lopen drijven met zichzelf. Wat wil zeggen: dat er orders zijn uitgezet onder bepaalde voorwaarden, maar natuurlijk wel bij bedrijven waar ze zelf aandelen in hebben of het bedrijf in eigen bezit hebben. Dat noemt het FVD een kartel.' En dat moet bekend worden en stoppen.

Dr Kelder trekt zijn wenkbrauwen op, het FVD serieus nemen is niet helemaal zijn ding. Hij reageerd, Kartel, waar hebben we dat eerder gehoord?!

Foto: Sywert van der Lienden ©rtlnieuws


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.