87 procent van de Nederlanders laat zich vaccineren

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 22:06

Foto: ©Volkskrant, bron: RIVM

Alle geschreeuw ten spijt: Nederland laat zich massaal vaccineren. 87% zegt de prik te gaan halen

87% van de Nederlanders heeft aangegeven dat de meeste van hun vrienden en familie zich hebben laten vaccineren, of dat ze dat nog van plan zijn. Er zijn ook nog een aantal deelnemers die twijfelen. over het halen van de vaccinatie zelf, zo geeft een aanzienlijk deel aan schrik te hebben voor de bijwerkingen (68%) of onbekende langetermijngevolgen (81%) die mogelijk kunnen zijn al is het risico erg klein.

De vaccinatiebereidheid is tussen halverwege mei en begin juni vooral toegenomen. De cijfers zijn van 84 naar 87 procent gegaan, dat meld het coronadashboard van de "overheid" deze cijfers zijn op basis van onderzoek dat elke drie weken wordt herhaald.

Hoe komen deze hoge cijfers tot stand?

Het RIVM doet elke drie weken onderzoek met een enquête, in hoeverre mensen de coronaregels volgen en steunen hangt af van de meningen uit de enquête. Aan het RIVM-onderzoek ‘Naleving van en draagvlak voor de basis gedragsregels’ doen ongeveer 5000 mensen van 16 jaar en ouder mee.

Deze cijfers zijn dus niet gebaseerd op eerlijkheid ze kunnen namelijk niet vast stellen of iedereen zo denkt. Laten we hopen dat er nog genoeg gezond verstand aanwezig is in Nederland!


Reactie plaatsen

Reacties

Rob Hebenaar
5 maanden geleden

Mijn gezond verstand zegt: ik ben géén medisch experiment voor opdringerige politici met kartel belangen in de farmaceutische industrie! Bij mij komt niets binnen! Ik laat me nog liever kapot schieten!