Rutte wil geen EU top met Rusland

Gepubliceerd op 24 juni 2021 om 19:10

Rutte bij de EU-Top ©Reuters

Rutte wil niet dat er een EU-top komt met Rusland: komt Poetin? Dan ik niet!


Als het (Rutte) Nederland ligt, zal er geen EU-top komen met Rusland. Frankrijk en Duitsland kondigde gisteren aan een top te willen met de Russische president Vladimir Poetin. Maar premier Rutte vindt Dat geen goed idee. "Dat gaat niet gebeuren waar ik bij ben in ieder geval", dat zei hij vandaag toen hij bij de EU-top aanwezig was.

De relatie met Rusland en Nederland ligt al langer onder hoogspanning. Daarom willen de Europese regeringsleiders vanavond uitgebreid praten over Rusland. Frankrijk en Duitsland zouden het liefst bzo snel mogelijk weer een gesprek willen met Poetin. De Duitse bondskanselier Merkel wil juist met de top weer in gesprek kunnen gaan om de band tussen Poetin en de EU te verbeteren

Voor Nederland is het MH17-dossier een hekel punt, om voorlopig niet in één ruimte te gaan zitten met de Russische president. "Dat zal ik niet meemaken", zei Rutte nog eens duidelijk.

Hij vind het wel een goed idee dat voorzitter Von der Leyen van de Europese Commissie en voorzitter Michel van de Europese Raad van regeringsleiders met Poetin willen praten.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.