Efteling, Monsieur Cannibale wordt Sindbad de Zeeman attractie Sirocco

Gepubliceerd op 24 juni 2021 om 11:38

Foto: Monsieur Cannibale, Efteling ©ANP

Monsieur Cannibale verdwijnt uit efteling

De attractie met de ronddraaiende kookpotten wordt veranderd in een Sindbad de Zeeman-attractie. "De Efteling wil op een toepasselijke manier verhalen vertellen en wil met het nieuwe thema zorgen voor een beter geschetst beeld van de rijke Arabische cultutren”, schrijft het attractiepark in een verklaring aan Omroep Brabant

Over de attractie 'Monsieur Cannibale' was afgelopen jaren het nodige om te doen. Vorig jaar tekensen vijftienhonderd mensen zelfs een petitie met het verzoek om ‘Monsieur Cannibale’ uit De Efteling te laten verdwijnen. 

De Efteling heeft destijds wel gezegt dat in het park 'uitvergrotingen worden gemaakt van karakters uit verhalen, mythes en sagen'. "Het is absoluut geen generalisering." Maar nu wordt de attractie dus toch aangepast, en zo hopen ze iedereen tegenmoet te komen.

Het kost miljoenen

Meteen na de zomer (vakantie) beginnen in het attractiepark de Efteling de werkzaamheden aan het gebied waar nu dus nog eventjes de 'Monsieur Cannibale' staat. De kookpotten van Monsieur Cannibale worden handelsbootjes. Ook het naastliggende Avonturen Doolhof krijgt een nieuws oosters thema. Dit gaat een spannend eiland worden, waar de kleinste ontdekkingsreizigers onder ons de (speel) elementen kunnen bespringen, en de nieuwe verrassingen kunnen onderzoeken die op het nieuwe eiland verstopt liggen.

De aanpassing van de monsieur Cannibale naar het thema Sindbad de Zeeman, wat een karakter is uit de welbekende sprookjes van 1001 Nachten, gaat de Efteling zo'n kleine 2,8 miljoen euro kosten. Later in de tijd wordt ook de naastliggende horecalocatie "Panorama" aangepast naar dit nieuwe Arabische thema.

 

De Vogel Rok, is een element uit een van de zeven zeereizen van sindbad

De ondernemende en welgestelde koopman Sindbad de Zeeman is sinds jaar en dag in de Efteling te vinden rond 1998 kreeg Sindbad de Zeeman bekendheid in het park. De attractie Vogel Rok, die tegenover 'Monsieur Cannibale' en het doolhof is geplaatst, is een element uit één van zijn zeven zeereizen. Sindbad is de woordvoerder van de Efteling 'herkenbaar voor een heel brede en diverse doelgroep'.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.