Softwareontwikkelaar John McAfee overleden in cel na besluit van uitlevering

Gepubliceerd op 24 juni 2021 om 11:16

Foto: John McAfee ©Reuters

Softwarepionier John McAfee (75) dood gevonden in Spaanse cel

De Brits-Amerikaanse softwareproducent John McAfee is op 75-jarige leeftijd, overleden in zijn cel in de spaanse stad Barcelona. De Catalaanse justitie heeft zijn overlijden bekend gemaakt, zo meldt persbureau Reuters. De charmante zakenman zat sinds vorig jaar oktober in de cel van Barcelona nadat hij werd aangehouden vanwege vermeende  belastingfraude in de Verenigde Staten.

Een paar uur voordat McAfee dood werd aangetroffen, heeft de  de Spaanse rechtbank de uitlevering naar de VS goed gekeurd. Hij moest dus terug en er hing hem een celstraf van 30 jaar boven het hoofd. De Catalaanse justitie gaat uit van zelfmoord. De advocaat van McAfee heeft tegen Reuters gezegt dat zijn cliënt John McAfee zichzelf  om het leven heeft gebracht, hij heeft zichzelf opgehangen.

Afgelopen maart werd McAfee opnieuw aangeklaagd ditmaal vanwege serieuze verdenkingen van witwassen en frauderen met digitaal geld oftelwel cryptomunten; hij heeft op Twitter verschillende digitale valuta aangeprezen, die hij dan zelf snel van de hand deed als de prijs van de digitale munt ging stijgen. Volgens de Amerikaanse autoriteiten verdiende hij hier uiteindelijk 13 miljoen dollar mee. Fraude? Eerder slim nagedacht.

Opnieuw in opspraak

McAfee heeft vooral bekendheid opgebouwd vanwege het antivirussoftwarebedrijf dat naar zichzelf is genoemd, dat heeft hij in 1987 opgericht. In 1994 heeft hij zich laten uitkopen; hij verdiende vele miljoenen met het bedrijf. Uiteindelijk kwam hij vaker in opspraak met fraude, belastingontduiking en witwassen.

In 2012 werd hij zelfs internationaal gezocht omdat hij ervan verdacht werd zijn Amerikaanse buurman in Belize te hebben vermoord. Hij was drie weken op de vlucht en werd uiteindelijk ingerekend op Guatemala. Niet vanwege de "vermeende" moord, maar omdat zou illegaal het land zijn binnengekomen. De moordzaak kwam nooit voor de rechter.

Een aantal jaren later werd hij weer opgepakt ditmaal vanwege rijden onder invloed en omdat hij in bezit was van een vuurwapen. Twee jaar geleden werd hij zelfs nog opgepakt. Op het jacht waarmee hij in het water lag, zouden wapens en munitie zijn gevonden, dit was in de Dominicaanse Republiek 

Volgens McAfee is er een deepstate met een geheime agenda. Een week later na dit filmpje is hij gearresteerd en nu is hij "gevonden door zelfmoord" dat geeft stof tot nadenken. ⬇️

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.