Kinderen vanaf 12 jaar vaccineren, helft van de ouders ziet dit graag gebeuren

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 21:09

Foto: kind word gevaccineerd ©NOS

53 procent laat kind 12 tot 17 jaar vaccineren

Iets meer als helft van de ouders zo'n 53 procent wil dat hun kind tussen de12 en 17 jaar gevaccineerd word tegen covid-19 dit wanneer de Gezondheidsraad het zou adviseren.

34 procent van de ouders ziet zo’n vaccinatie echt niet zitten, zo meldt EenVandaag na onderzoek onder 1500 ouders van kinderen in deze leeftijdscategorie

De Gezondheidsraad heeft al eerder geadviseerd om jongeren van 12 tot en met 17 jaar met een "hoog medisch" risico te vaccineren tegen covid 19. Er komt ook nog een advies aan over het inenten van gezonde kinderen in deze leeftijdsgroep dat wordt begin juli verwacht. In de Verenigde Staten en in een aantal Europese landen is dit al het geval.

33 procent van ouders die ondervraagd zeggen hun kind zeker te laten vaccineren en 19 procent moet er nog over nadenken maar is er positief over. Daarbij heb je nog eens 1 procent dat zijn of haar kind al heeft laten inenten tegen corona omdat het in een risicogroep valt. Bij elkaar genomen is er dus 53 procent van de ouders die hun kinderen zonder pardon laten vaccineren tegen Covid-19.


Reactie plaatsen

Reacties

Hans vanroon
5 maanden geleden

Als de amerikasnse gezondheids raad..MDA..
hier al geen goedkeuring over geeft, wat zeg het RIVM hier dan over? Tot 2023 blijft dit mRNA vaccin in een experimentele fase. Géén aansprakelijkheid voor big pfarma. In een dag en een nacht schoten de vaccins uit de grond.
Ze..we.. weten nog te weinig hiervan. En...het meest verwonderlijke is...de overdreven vaccinatie snelheid hiervan. Dit geeft je wel te denken waarom 500 euro uit geloofd word voor een vaccinatie.
En in amerika een complete lotto van 100K georganiseerd word..alleen maar om je zo snel mogenlijk te laten prikken. Geef eens antwoord hierop aub?