Eigen risico stijgt naar 400€, SP niet blij

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 11:36

Vanaf 1 januari dreigt een nieuwe stijging van het eigen risico als de politiek niet gaat ingrijpen. Dan gaan Nederlanders bijna 400€ euro betalen.

'Ziek zijn is geen keuze, maar mensen krijgen wel een boete van 385 euro als ze noodzakelijke zorg gebruiken. Dat bedrag dreigt weer te gaan stijgen. De SP wil niet dat mensen (nog meer) zorg mijden omdat ze bang zijn dat ze het niet kunnen betalen door het eigen risico. Zorg uitstellen leidt op langer termijn tot veel meer schade aan je gezondheid en ook weer tot hogere zorgkosten achteraf. Het eigen risico moet dus niet omhoog maar juist omlaag naar nul,’ zegt SP-Kamerlid Maarten Hijink.  

SP-lid, Maarten Heijnk is er dan ook niet blij mee. "Het is al moeilijk voor een deel van de mensen om het eigen risico op te hoesten, laat staan dat dat nog hoger word". Aldus Maarten Heijkink.

Nederland is een van duurste landen in Europa op gebied van gezondheidszorg, alleen in Frankrijk, Duitsland, Zweden, Oostenrijk en Denemarken was dit aandeel hoger.

In België betaal je dan weer vele malen minder voor je ziekenfonds zo betaal je in België ongeveer 17 keer minder dan dat Nederlanders maandelijks kwijt zijn aan de zorgverzekering. Zij betalen 7a 8 € per maand.

Waarom zijn de kosten in Nederland zo duur voor de gezondheidszorg?

De zorgkosten stijgen al jaren. Dat komt zo als ze zeggen omdat Nederland aan het vergrijzen. Dat wil dus zeggen dat er steeds meer ouderen zijn dan dat er jongeren zijn. Ouderen mensen hebben bewezen dat zij meer zorg nodig hebben dan jongeren, wat zorgt voor een toename in de uitgaven, waar door het voor de Nederlander duurder word.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.