Sigrid Kaag "vliegt voor korte afstands vlucht" naar Luxemburg

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 01:23

Foto: Nederlands regeringsvliegtuig ©NOS

Nederlandse "regeringsvliegtuig" is gezien, onderweg naar Luxemburg

Het geeft het vermoeden dat Sigrid Kaag erin genesteld zat, tenminste als je de de agenda volgt van onze Rijksoverheid, maandag is namelijk de Raad van Buitenlandse Zaken dat bijgewoond gaat worden vanuit Luxemburg.

Er zijn Ministers van Buitenlandse Zaken aanwezig  uit heel Europa. Zij komen in Luxemburg maandag 21-06-2021 bijeen voor een vergadering. Vliegtuigdeskundige en spotter Menno Swart heeft het regerings vliegtuig van Nederland deze  zondagavond gespot en heeft er foto's van gedeeld op sociale media (Twitter).

Het Nederlandse regeringsvliegtuig is inmiddels op plek van bestemming in Luxemburg.

D66 wil minder korte afstands vluchten

Het is wel een beetje vreemd dat Kaag dan ook nog eens met het vliegtuig de Raad van Buitenlandse Zaken Luxemburg gaat bezoeken. Het is namelijk zo dat D66 zich vorig jaar nog ingezet heeft om korte afstandsvluchten te verminderen.

Wie herinnert zich het NOS-verkiezingsdebat van afgelopen februari nog? Daar ging Geert Wilders (PVV) flink tekeer over de vluchten die Sigrid Kaag  (D66) maakte: "U bent in het afgelopen jaar 4 tot 5 keer de wereld over gevlogen". Hij zei ook nog dat het hem niet zou verbazen als Schiphol de Kaagbaan naar u vernoemd heeft."

Ook was het Joost sneller (D66) die in 2018 nog commentaar had op onze Koning, de Koning moest van (D66) maar vaker met de trein reizen dat was beter voor het klimaat.

https://www.ad.nl/politiek/koning-moet-vaker-met-de-trein~aa1cefaf6/


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.