Traditie verbroken, Olympiërs krijgen geen condooms uitgereikt

Gepubliceerd op 20 juni 2021 om 12:13

Condooms.nl

Er mag niet gesekst worden tijdens de Olympische Spelen

Er worden deze Olympische Spelen geen condooms uitgedeeld, maar krijgen de Olympische Sporters er in totaal meer als 150.000 om mee te nemen naar huis.

Sinds de Spelen van Seoul in 1988 is het traditie geworden om extra veel condooms uit te delen in het olympische dorp, het is met name bedoeld om aandacht te vragen voor de ziektes zoals hiv en aids. Nu ligt het complexer, omdat er strenge maatregelen gelden in verband met de coronapandemie.

Buitenlandse fans zijn niet welkom bij de Olympische Spelen en de mensen die wél komen aanmoedigen, mogen klappen en liever niet zingen of schreeuwen dit (volgens Japan) om de verspreiding van het virus zien te voorkomen.

Samen eten is ook verboden

eten met de gezellig heid van je ploeg genoten om je heen zit er voor de Olympische Sporters dan ook niet in. Het officiële idee was om de inwoners van het Olympisch Dorp in grote hallen te laten dineren, daar zouden ruim 4500 mensen in passen, Nu is het verzoek aan de sporters en hun entourage gesteld om in hun eentje hun diner te nuttigen, zo veel mogelijk afstand te houden van anderen en hun plek achteraf zelf te reinigen.

"We moeten er alles aan gedaan hebben om te voorkomen dat er een uitbraak ontstaat", zegt Nobuhiko Okabe (corona adviseur Olympische Spelen), tegen persbureau AP. "We hebben dan ook echt de medewerking nodig van alle Olympische Sporters en hun aanhang, om dat ook echt voor elkaar te kunnen krijgen."

Er hangen forse Straffen aan voor de Olympische Sporters als ze (bewust) de regels zouden overtreden. Van diskwalificatie tot uitzetting uit Japan.

Als we het Internationaal Olympisch Comité moeten geloven is 80% van de Sporters aan het begin van de Spelen wel al gevaccineerd. Door Covid-19 werd het sport evenement een jaar uitgesteld tot nu in 2021, Dit word de 32ste keer dat de Olympische Spelen word gehouden en begint op vrijdag 23 juli 2021.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.