4 gewonden door heftige storm Leersum, ook in andere plaatsen flinke schade

Gepubliceerd op 18 juni 2021 om 22:29

Foto: Leersum stormschade (Video in Verzet)

In de plaats Leersum (Utrecht) zijn vier mensen gewond geraakt doordat er een heftige storm overwaaide dit heeft een woordvoerder van de Veiligheidsregio gemeld. Het is nog niet bekend hoe en waar ze precies gewond zijn geraakt.

Er is niet alleen schade maar er zijn ook naar schatting zo'n 13 gaslekkages gemeld door de omgewaaide bomen die de bedrading en leidingen mee de grond uit hebben getrokken. De Veiligheidsregio heeft mensen gewaarschuwt om niet te (gaan) barbecueën.

De veiligheidsregio legt nu de eerste prioriteit vooral bij het dichten van de gaslekken, “omdat die een gevaar zijn voor de omgeving”.

Diverse auto's hebben schade, zoals een Volkswagen kever die Totaal in elkaar gedrukt zit door omgewaaide bomen, het is een grote ravage

Elektriciteits masten omgewaaid

Er zijn tevens elektriciteitsmasten omgewaaid in Gelderse Oldebroek de teller staat op 4.

De electriciteits kabels zijn op een huis neer gekomen, zegt de Veiligheidsregio. Er zijn hierdoor gelukkig geen gewonden gevallen.

Bewoners zijn tijdelijk hun huizen uit en de hulpdiensten hebben een gebied rondom de masten tijdelijk afgezet. We weten nog niet of er nog spanning op de electriciteits kabels zit.

Foto's: Leersum stormschade (Video in Verzet)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.