Voorman Willem Engel (Viruswaarheid) met dood bedreigd "hij word binnekort geliquideerd"

Gepubliceerd op 18 juni 2021 om 22:05

Foto: nieuwsopbeeld.nl

Voorman Willem Engel, bedreigd met de dood

Voorman Willem Engel (Viruswaarheid) word na eigen zeggen al weken bedreigd nadat hij een aanvaring heeft gehad met Marc van Ranst op twitter. Eerst hingen er billboards vol met de tweet "salsa pandemie" en nu krijgt hij zelfs persoonlijke berichten en briefjes binnen waarop hij zelfs met de dood bedreigd word. 

Willem Engel heeft het briefje van de schrijver samen met zijn reactie op facebook gezet. De reactie van Willem Engel op Facebook luid als volgt:

Volgens mij is niet iedereen bestand tegen dit heerlijke weer,

Zie dit briefje wat vandaag binnen kwam. Niet op de spelling blijven zitten, maar op de inhoud graag.

Ik wil vooral de overheidsvolgers oproepen om even in de spiegel te kijken.

Grote verontwaardiging als een viroloog bedreigd wordt, misschien terecht, maar we gaan nu al week 4 in. Zou het een marketing operatie kunnen zijn?

En nee, dit is niet een oproep voor een tegengestelde verontwaardiging, het is een spiegel aan vooral mensen zoals Marc v Ranst, Humberto Tan, Johan Derksen, Ozkan Akyol, Angela de Jong, Eva Jinek, Leon Verdonsschot die aanzetten tot haat jegens een groep of een persoon en dat is altijd een slecht idee en zeer gevaarlijk.

Dat is de reden waarom ik richting bestuurders of wetenschappers scherp ben, maar altijd op hun functioneren en nooit schelden of demoniseren.

De politie pakt het overigens adequaat op en stuurt het door naar afdeling forensisch. Op dat vlak een compliment voor de alertheid en inzet.

 

Bedreiging en hoogte straf

Bedreiging wordt door de wetgeving gezien als een serieus delict, iets dat tot uitdrukking komt in de forse maximumstraffen. De maximumstraffen variëren van 2 tot 8 jaar. Daarnaast is poging tot bedreiging ook strafbaar én wordt recidive zwaarder bestraft.

De hoogte van de straf voor bedreiging is afhankelijk van hoe die bedreiging precies in zijn werk is gegaan. Er kan echter wel wat worden gezegd over de werkwijze van het Openbaar Ministerie en van de maximumstraffen.

Foto: Doodsbedreiging aan voorman Willem Engel Viruswaarheid


Reactie plaatsen

Reacties

Paul Hulsbosch
5 maanden geleden

Hum, al zou het maar bluf zijn, akelig en ernstig blijft het.

Sylvia kroes
5 maanden geleden

Veel sterkte Willen we zijn je dankbaar