Williënne ter Beek, stopt met voetbal (FC Heerenveen). "Ik ben er achter gekomen hoe deze wereld in elkaar zit. Hoe slecht deze wereld is"

Gepubliceerd op 18 juni 2021 om 11:19

Foto: heerenveenvrouwen.nl

 

Williënne ter Beek heeft een punt achter haar carrière gezet.

Via een Instagram bericht laat ze weten een 'belangrijke beslissing' te hebben genomen.

Dat doet de speelster van het SC Heerenveen Vrouwen team met een filmpje, ze legt daarin duidelijk uit waarom ze ermee is gestopt. "Voetbal. Van jongs af aan was het mijn lust en mijn leven. Ik ging met voetbal naar bed en ik stond er weer mee op. Alles moet ervoor wijken" in het filmpje zijn beelden van haar gehele carrière te zien.

"Ik heb er alles voor gelaten. Ik had maar een droom en dat was het Nederlands elftal en een Europese topclub halen. Veel blessures gehad, maar ik heb me elke keer teruggeknokt. Omdat ik dat ene doel voor ogen had. Ik zou nooit opgeven. Ik zou hoe dan ook mijn dromen halen", spreekt Van Beek in het filmpje.

Ze gaat verder: "Maar, het afgelopen jaar is voor mij heel veel veranderd. Ik ben er achter gekomen hoe deze wereld in elkaar zit. Hoe slecht deze wereld is. En dat alles wat er nu gebeurt op de wereld, volgens een agenda gaat. Ik ben erachter gekomen dat dit allemaal in de Bijbel geschreven staat", legt de aanvalster, afgelopen seizoen goed voor twee goals in de Eredivisie, uit.

"Ik kreeg een steeds sterker besef dat God echt is. Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in de Bijbel", zegt Ter Beek, die vervolgens ingaat waarom dit haar keuze is. "Elke zaterdag hou ik een dag vrij voor God. Ik heb dan volledige focus op God. Ook hou ik de Bijbelse Feesten. Als ik door zou gaan met mijn voetbalcarrière, dan zou dat betekenen dat ik niet altijd de Sabbat en de Bijbelse Feesten kan houden. Ik heb daarom de beslissing genomen om te stoppen met voetbal."

 

Bekijk hieronder de video van Williënne ter Beek


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.