Welke Versoepelingen kunnen we verwachten? Vanavond opnieuw persconferentie

Gepubliceerd op 18 juni 2021 om 10:35

Foto: persconferentie ©ANP

Nieuwe Versoepelingen, mondkapjes eraf en weer naar kantoor

Vanavond is er opnieuw een persconferentie over de geldende coronamaatregelen. Volgens bronnen worden er flinke versoepelingen bekendgemaakt.  Een ervan is de mondkapjesplicht die zal waarschijnlijk voor een groot deel gaan verdwijnen in het straatbeeld, de horeca mag vanaf 26 juni als het goed is langer openblijven. 

IVM de snel dalende besmettingen en dat er steeds minder coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de intensive care afdelingen liggen, kan er door deze goede vooruitzichten worden versoepeld dit is eerder dan vooraf was voorspeld. 

Mondkapjes op of af?

Het was voor vele een vervelende maatregel, maar de mondkapjesplicht wordt vanaf volgende week zaterdag hoogstwaarschijnlijk versoepeld. Mensen hoeven dan vanaf 26 juni geen mondkapjes meer te dragen in de winkel of supermarkt, wel blijft het voorlopig verplicht in het openbaar vervoer en op het vliegveld.

Dat is het advies van het OMT, en zo te horen neemt het kabinet dat advies over 

9 frikadellen of 2 stokbroden afstand, hoe je het ook noemt de anderhalve meter blijft voorlopig.

De bekendste maatregel de "anderhalvemeter" blijft voorlopig bestaan. Dat word pas minimaal half augustus voordat hier over word nagedacht.

Bezoek thuis met meer mensen?

Er is nu nog een advies om niet meer als 4 personen per dag binnen te laten, 26 juni word dat advies opgeschaald naar 8 mensen. Kinderen tot 12 jaar oud tellen niet mee.

Horeca langer open

De Horeca zoals Café's en restaurants mogen ook weer wat meer ademhalen zij mogen vanaf volgende week zaterdag weer wat langer openblijven. Nu moet de horeca om 22:00 uur op slot, maar van 26 juni Mogen ze openblijven tot klokslag 00.00 uur

Meer bezoekers in restaurants

In onze geliefde restaurants mogen meer gasten ontvangen worden. Wel geld er een maximaal aantal gasten namelijk 100. 

Clubs en discotheken kunnen na 1.5 jaar weer open, met coronatest

Eindelijk mogen de discotheken en nachtclubs per 26 juni de deuren weer gaan openen, een nadeel de bezoekers moeten van tevoren een negatieve coronatest kunnen tonen dan pas mogen ze naar binnen.

Naar kantoor, eindelijk weer samenwerken met collega's 

Er was een advies om zoveel mogelijk thuis te werken, deze gaat ververvallen voor een groot deel. Ook hier geld als mensen op hun werkplek voldoende afstand kunnen houden tot hun collega's, mogen zij weer naar kantoor. Als afstand houden niet kan, blijft het advies vanuit het OMT en kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken.

Evenementen, lekker naar een festival met negatieve coronatest mag het weer

Er was al bekend dat er vanaf 30 juni grote evenementen georganiseerd konden worden. Er gelden wel een aantal spelregels: Zo moeten bezoekers een coronatest laten zien die maximaal 40 uur oud is, of een bewijs van vaccinatie of aan kunnen tonen dat zij al corona hebben gehad. Zij hoeven dan geen afstand te houden en geen mondkapje te dragen.

De grote evenementen mogen een maximum van 25.000 bezoekers binnen laten, het evenement mag  niet langer duren dan 24 uur.e

er gaat gekeken worden of deze regels ook kunnen gelden voor bijvoorbeeld sport evenementen en horeca.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.