Koning Willem Alexander bezoekt mooiste oranje straat, schud handen en negeert corona maatregelen

Gepubliceerd op 17 juni 2021 om 23:51

Foto: Twitter Marktweg DenHaag

Koning Willem Alexander bezoekt mooiste oranje straat

Koning Willem-Alexander Bezoekt donderdagavond,  De Haagse Marktweg in de wijk Transvaal in Den-Haag. De straat werd begin deze maand na een wedstrijd uitgeroepen tot ’Mooiste Oranjestraat van Nederland’.

De koning droeg, net als afgelopen zondag toen Hij in Arena in Amsterdam mee keek met de eerste EK, een oranje ’Holland-fan-sjaal’. Hij is meegelopen naar de achtertuin van een van de bewoners van de oranjestraat, daar was een groot scherm geïnstalleerd om de wedstrijd goed te kijken. Willem-Alexander wilde met zijn aanwezigheid zijn samenhorigheid met alle miljoenen Oranjefans in Nederland tot uitdrukking komen brengen.

De bewoners van de Marktweg deden mee aan een wedstrijd van bouwmarkt Hornbach, zij versierden alle huizen, lantaarnpalen en zelfs de containers met onder meer vlaggenlijnen en Holland spandoeken. Sommige gevels zijn volledig in het oranje gekleurd. Het is de tweede keer dat de Marktweg in Den-Haag wint, in 2014 wonnen zij ook al.

Het bezoek was express stil gehouden. Er was wel gezegd dat burgemeester Jan van Zanen de straat zou komen feliciteren. De bewoners riepen „De koning! De koning!” toen zijn auto onverwacht voor kwam rijden, dit was enkele minuten na aankomst van de burgemeester.

Onze koning hield een stuk minder rekening met de geldende coronamaatregelen, zo schudde hij handen terwijl hij zelf zegt dat het eigenlijk niet mag, en staat hij dichter dan 1.5 mtr bij de mensen ook gaat hij op de foto zonder zich aan de maatregelen te houden.

Bekijk de filmpjes hier ⬇️

De Marktweg in Den-Haag kleurt oranje


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.